magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Τι να κάνω για να είναι εύκολο το πρωινό ξύπνημα – Χρήσιμες συμβουλές

πρωινό ξύπνημα

Το πρωινό ξύπνημα είναι μια πρόκληση για τους περισσότερους.

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους και προφανέστατα δεν είμαστε λίγοι όσοι έχουμε αντιληφθεί λάθος αυτό το ρητό και μας αρέσει και με το παραπάνω να κοιμόμαστε

Αν ταυτίζεσαι ήδη, τότε ξέρεις από πρώτο χέρι τι άθλος είναι το πρωινό ξύπνημα.

Άλλωστε, ο αποχωρισμός του ζεστού και άνετου κρεβατιού μας τα πρωινά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά, όταν έξω έχει κρύο ή δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετές ώρες.

Προετοιμαστείτε από το βράδυ

Το πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα, δεν είναι μόνο το πρωί αλλά πολλές φορές ευθύνεται ότι δεν έχουμε κοιμηθεί καλά. Είτε λόγω ποιότητας του ύπνου είτε λόγω ποσότητας. Για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Και όχι με την αυστηρή έννοια αλλά με την έννοια της συνήθειας και πως ό,τι κάνουμε, είναι ωφέλιμο για το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα μας. Βασικό είναι λοιπόν, να ξέρουμε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας μας ώστε να κοιμηθούμε την αντίστοιχη ώρα το προηγούμενο βράδυ για να καλύψουμε τις απαιτούμενες ώρες ύπνου, δηλαδή 7 με 8 ώρες. Πάντως, είναι υπερβολικά χρήσιμο να κοιμόμαστε περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ ώστε το σώμα μας να συνηθίζει έναν συγκεκριμένο κύκλο και να προσαρμόζεται από μόνο του. Δηλαδή τι να κάνουμε; Να ρυθμίσουμε το ρολόι του κορμιού μας ανάλογα με το πρόγραμμά μας.

Πες «όχι» στο κινητό

Μεγάλο απαγορευτικό. Μην πιάνετε κινητό, τάμπλετ, λάπτοπ, γενικά οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και να στερήσει χρόνο από την παραγωγική ημέρα που θέλει να έχει ο καθένας. Και προφανώς δεν είναι ο κανόνας για όλη την ημέρα αλλά μία πριν κοιμηθείτε και μια αφού ξυπνήσετε, μην ανοίξετε το κινητό. Για παράδειγμα, πριν κοιμηθείτε καλό είναι να κάνετε μια δραστηριότητα που θα σας ηρεμήσει, όπως ένα βιβλίο ή ένα παζλ. Και όταν ξυπνήσετε, στρώστε το κρεβάτι, φτιάξτε πρωινό και βάλτε λίγη μουσική. Τραγούδια όμως που δεν θα χρειάζεται να μπαίνετε ξανά και ξανά στο κινητό αλλά ίσως θα είναι από το ράδιο ή θα είναι μια playlist που θα έχετε ήδη φτιάξει.

«Σύμμαχοι» η διατροφή και το φως

Ο ρόλος της διατροφής φαίνεται να είναι σημαντικός στη διασφάλιση ενός ικανοποιητικού και ποιοτικού ύπνου. Διατήρησε μια καλή και ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει διαπιστωθεί ότι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και τα ισορροπημένα γεύματα σχετίζονται με την καλή ποιότητα του ύπνου. Επίσης, μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η έκθεση στον ήλιο μάς βοηθά να κάνουμε ποιοτικότερο ύπνο το βράδυ.

Σχετικές αναρτήσεις

Ιός Δυτικού Νείλου: 31 νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα – Συνολικά 11 θάνατοι

News Room A

Αναψυκτικά: Η τακτική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού σύμφωνα με έρευνα

News Room

Η Τατιάνα Σκούταρη μας συμβουλεύει πώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Newsroom