magdasnews.gr
News

Ένα βήμα πριν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του ποσοστού 27% της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να κλείσει στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης 6/3, με υπερκάλυψη που αναμένεται να φτάσει κοντά στις 10 φορές το προσφερόμενο ποσοστό.

Η δημόσια προσφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αφορούσε αρχικά έως και 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά αυξήθηκε σε 27%, δηλαδή να διαθέσει 337.599.150 μετοχές.

Η τιμή διάθεσης στενεύει στο εύρος μεταξύ 3,90 ευρώ και 4 ευρώ από το αρχικό εύρος 3,70 ευρώ έως 4 ευρώ. Επιπλέον, οι αναλυτές εξετάζουν την πιθανότητα αύξησης της κατανομής μετοχών στην Ελλάδα από 15% σε 20%, από το ΤΧΣ, ανάλογα με τη συμμετοχή.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα στις:

  • 6 Μαρτίου: Λήξη της διαδικασίας βιβλίου προσφορών για τη Διεθνή Προσφορά (16:00 ώρα Ελλάδας).
  • 6 Μαρτίου: Λήξη της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς (16:00 ώρα Ελλάδας).
  • 7 Μαρτίου 2024: Δημοσίευση της Ανακοίνωσης Τιμής Προσφοράς στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και στις ιστοσελίδες της Πειραιώς Holdings και του Πωλητή Μετόχου.
  • 7 Μαρτίου 2024: Δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης σχετικά με το αποτέλεσμα της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. και στις ιστοσελίδες της Πειραιώς Holdings και του Πωλητή Μετόχου.
  • 11 Μαρτίου: Πίστωση των Προσφερόμενων Μετοχών στις Μερίδες Επενδυτών και στους Λογαριασμούς Αξιογράφων (αναμενόμενη Ημερομηνία Διακανονισμού).

Σχετικές αναρτήσεις

Μειώνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

News Room G

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Έσπασε τη σιωπή του μετά την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – δείτε τι δήλωσε

News Room G

Αποχωρεί απο την πολιτική ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – στην θέση του Δημήτρης Καλογερόπουλος

News Room G