magdasnews.gr
News

Επενδύσεις άνω των 680 εκατ. ευρώ σε οπτικές ίνες από τη ΔΕΗ και ο Εξάρχου που τα είπε έξω από τα δόντια

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ κάνει μεγάλες επενδύσεις σε οπτικές ίνες, αλλάζοντας το προφίλ της επιχείρησης και προσθέτοντας αξία στα assets της.

Στόχος της είναι να προσφέρει κάλυψη με οπτική ίνα σε εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις πανελλαδικά μέχρι το 2026. Παράλληλα, οι επεκτάσεις του δικτύου Fiber to the Home στηρίζουν την αναβάθμιση των στόχων της εταιρείας.

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου της Intrakat επισημαίνει τα προβλήματα στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής στην Ελλάδα, προτείνοντας νομοθετικές ρυθμίσεις για τη βελτίωση της κατάστασης. Ειδικότερα, προτείνει την κατάργηση των προκαταβολών στα δημόσια έργα και την αποταμίευση των προκαταβολών σε κλειστό δεσμευμένο λογαριασμό, για να διασφαλιστεί η ροή των κεφαλαίων στα έργα.

Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας υποβαθμίζονται, με την ΤτΕ να μειώνει τα ποσοστά αύξησης του ΑΕΠ για το 2024. Οι αναλυτές εκφράζουν ανησυχία για την επερχόμενη αγορά, ενώ η συνέχιση του “πάρε δώσε” ανάμεσα στις τράπεζες και τις εταιρείες κρατάει υψηλό το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σχετικές αναρτήσεις

Η ΕΕ θα πρέπει να διπλασιάσει τη βοήθειά της προς το Κίεβο σύμφωνα με το Iνστιτούτο Kiel

News Room G

Γιώργος Βάλλης: Οι Κυκλάδες, με σωστές υποδομές, μπορούν να γίνουν ο κορυφαίος προορισμός για VIP τουρισμό

News Room G

Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας, απομακρύνθηκε η νταλίκα από το τούνελ στον Άγιο Κωνσταντίνο

News Room M