magdasnews.gr
News

Έρευνα Eurostat: Με ρυθμούς χελώνας το Internet των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Κατά το 2023, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην ΕΕ (93,9%) χρησιμοποίησε σταθερή ευρυζωνική σύνδεση για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αυτό το ποσοστό ανήλθε σχεδόν στο 100% για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας το 2019 (91%), το 2023 σημειώθηκε αύξηση 2,9 ποσοστιαίων μονάδων στη σταθερή ευρυζωνική σύνδεση σε όλες τις επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Εντυπωσιακές αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (15,8 ποσοστιαίες μονάδες), τη Ρουμανία (15,6 ποσοστιαίες μονάδες) και τη Βουλγαρία (8,7 ποσοστιαίες μονάδες).

Όσον αφορά τις ταχύτητες Διαδικτύου, το 12,8% των επιχειρήσεων στην ΕΕ είχε μέγιστη συμβατική ταχύτητα φόρτωσης από σταθερή γραμμή τουλάχιστον 1 Gb/s. Η Δανία (29,1%), η Πορτογαλία (22,2%) και η Ισπανία (21%) κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις, ενώ η Ελλάδα (2,9%), η Κροατία (4,8%) και η Εσθονία (5,3%) είναι τα χαμηλότερα. Σημαντικές αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Κύπρο, στη Μάλτα και στην Ισπανία, ενώ μειώσεις σημειώθηκαν στη Σουηδία, τη Λιθουανία και τη Λετονία

Σχετικές αναρτήσεις

Στ. Κασσελάκης: «Υπογράφω το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – να μπει τέλος στις διακρίσεις πολιτών και τζακιών»

News Room G

Συνάντηση Παπαστεργίου με εκπροσώπους ΟΤΕ, Vodafone, Nova και ΔΕΗ για τις οπτικές ίνες

News Room G

Μ. Βορίδης: Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί, από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να μη συγκαλυφθεί τίποτε

News Room G