magdasnews.gr
News

Συνάντηση Παπαστεργίου με εκπροσώπους ΟΤΕ, Vodafone, Nova και ΔΕΗ για τις οπτικές ίνες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΟΤΕ, VODAFONE, NOVA, ΔΕΗ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό στα δίκτυα οπτικών ινών που αναπτύσσουν οι πάροχοι, την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων κουπονιών (όπως το Smart Readiness και το Gigabit Voucher), καθώς και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Κοινός στόχος της συνάντησης ήταν η συνεργασία με τους παρόχους προκειμένου να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιφερειακές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband.

Συμφωνήθηκε επίσης να κατατεθούν άμεσα πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών, προκειμένου να προωθηθεί η ευρυζωνικότητα σε όλη τη χώρα, κάτι που θα συμβάλει στη συνδεσιμότητα και την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Κωνσταντίνος Καράντζαλος και στελέχη του υπουργείου.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής έρευνας για τη “καταστροφή” που προκάλεσε τον θάνατο 21 ισραηλινών εφέδρων.

News Room G

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η ανάγκη για διεθνείς παρατηρητές καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική

News Room G

Σωκράτης Φάμελλος: «Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός εντός του κόμματος της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου»

News Room G