magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ερευνητές: Εξετάζουν τα ποσοστά δερματικών παθήσεων σε παιδιά ιθαγενών που ζουν στις πόλεις

Ερευνητές: Μια συστηματική ανάλυση στο περιοδικό Pediatric Dermatology που συμπεριέλαβε όλες τις σχετικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν από το 1990 και μετά δείχνει ότι πολλά παιδιά και νέοι ιθαγενών που ζουν στις πόλεις σε χώρες υψηλού εισοδήματος επιβαρύνονται με ατοπική δερματίτιδα (ή έκζεμα) και βακτηριακές δερματικές λοιμώξεις (συμπεριλαμβανομένων των δερματικών πληγών). Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι καταστάσεις αυτές είναι αλληλένδετες, δεδομένου ότι η κακή διαχείριση της ατοπικής δερματίτιδας προδιαθέτει σε επαναλαμβανόμενες βακτηριακές δερματικές λοιμώξεις και η δευτερογενής λοίμωξη της ατοπικής δερματίτιδας συμβάλλει σε πιο σοβαρή νόσο. Και οι δύο καταστάσεις επηρεάζουν αρνητικά τη γενική υγεία, τις σχολικές επιδόσεις και τη συνολική ποιότητα ζωής. Οι ανεπεξέργαστες βακτηριακές δερματικές λοιμώξεις μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές, όπως σήψη, νεφροπάθεια και ρευματική καρδιοπάθεια.

Σε αυτή την πρόσφατη ανάλυση, τα τρέχοντα και σοβαρά συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας ήταν συχνότερα στους ιθαγενείς CYP που ζουν στις πόλεις σε σύγκριση με τους μη ιθαγενείς συνομηλίκους τους, με τα παιδιά να έχουν υψηλότερο επιπολασμό από τους εφήβους. Οι ιθαγενείς CYP που ζουν στην πόλη είχαν επίσης υψηλότερη συχνότητα βακτηριακών δερματικών λοιμώξεων σε σύγκριση με τους μη ιθαγενείς συνομηλίκους τους. “Αυτή η έρευνα αναδεικνύει την ατοπική δερματίτιδα και τις βακτηριακές δερματικές λοιμώξεις ως ανισότητες στην υγεία που αντιμετωπίζουν οι αυτόχθονες CYP σε χώρες υψηλού εισοδήματος, αντανακλώντας την κοινή ιστορία εκτοπισμού και καταστροφής που προέκυψε από τον αποικισμό”, δήλωσε η αντίστοιχη συγγραφέας Bernadette Ricciardo, MBSS, DCH, FACD, του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του Ινστιτούτου Telethon Kids. “Υπάρχει ανάγκη για συνδιαμορφωμένη έρευνα με τις κοινότητες των ιθαγενών για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της ατοπικής δερματίτιδας και των βακτηριακών δερματικών λοιμώξεων στα ιθαγενή CYP παιδιά που ζουν στις πόλεις και για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό κοινοτικών στρατηγικών για την πρόληψη και τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων”.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πώς η διατροφή σχετίζεται με τον πονοκέφαλο

News Room

Λοιμώδη Νοσήματα: Κατακόρυφη πτώση κατά 78,6% το περασμένο έτος – Συναγερμός για τη βακτηριακή μηνιγγίτιδα, αυξήθηκε κατά 34,7%

News Room A

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Τηλεφωνική γραμμή στη διάθεση των πλημμυροπαθών για θέματα υγείας

News Room A