magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Τηλεφωνική γραμμή στη διάθεση των πλημμυροπαθών για θέματα υγείας

Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για θέματα δημόσιας υγείας έθεσε σε λειτουργία το Υπουργείο Υγείας για τους ανθρώπους που έπληξε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Για την πρόληψη της πιθανότητας διάδοσης μολυσματικών ασθενειών στις πλημμυρισμένες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές της Θεσσαλίας, ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας να λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των πλημμυροπαθών.

Στόχος της τηλεφωνικής γραμμής είναι μέσω της υπεύθυνης ενημέρωσης να προληφθεί η πιθανότητα διάδοσης μολυσματικών ασθενειών στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 213 2161123 – 9 καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και να υποβάλλουν οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με θέματα δημόσιας Υγείας και Υγιεινής.

Κακοκαιρία – Θεσσαλία: Εβδομήντα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού και έξι νοσηλείες

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, έως στιγμής έχουν διαγνωστεί:

* 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας

* 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού

Επίσης, σε ένα βρέφος λίγων ημερών εντοπίστηκε σαλμονέλα, ενώ ένας ενήλικας προσβλήθηκε από ροταϊό. Τα κρούσματα στη συντριπτική τους πλειονότητα έλαβαν οδηγίες από τους γιατρούς και εξήλθαν από το νοσοκομείο ή το Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο, έξι ασθενείς με γαστρεντερίτιδα παρέμειναν για νοσηλεία. Μεταξύ αυτών και το βρέφος.

Μιλώντας νωρίτερα στο iatropedia.gr η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε:

«Μαζεύουμε στοιχεία και από το νερό και από τα λοιμώδη νοσήματα και για τα κουνούπια», ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:

«Ούτε εφησυχασμός χρειάζεται, ούτε πανικός. Έχουμε γαστρεντερίτιδες, αναμενόμενο είναι όταν έχεις πλημμύρες. Είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα, ήπια τα κρούσματα. Παίρνουν οι άνθρωποι οδηγίες και φάρμακα και πάνε στο σπίτι τους».

Οι αρμόδιες αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για την πιθανότητα εμφάνισης λεπτοσπείρωσης, σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη.

«Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να μην έχουμε ιογενή γαστρεντερίτιδα και να μην έχουμε λεπτοσπείρωση. Η λεπτοσπείρωση στην αρχή κάνει γαστρεντερίτιδα με πυρετό ή μπορεί να κάνει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος. Αυτό διερευνούμε γιατί έχουν ψοφήσει τρωκτικά κ.λπ. Προς το παρόν δεν έχουμε τέτοια κρούσματα τουλάχιστον μέχρι σήμερα (σ.σ. 12.09.2023) το μεσημέρι», επισήμανε.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Άνοια: Ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης προλαμβάνει την άνοια

News Room A

Από αυτές τις τροφές παίρνουμε ασβέστιο κατά τη διάρκεια της νηστείας

Newsroom

Αθλητισμός: Χαμηλότερος κίνδυνος θανάτου για όσους ασκούνται κάθε εβδομάδα [Μελέτη, vid]

News Room A