magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Εξαιρούνται από το εμβολίο της AstraZeneca στην Γερμανία, οι κάτω των 60 ετών

ΣΟΚ! Εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και νοσηλεύεται με θρόμβωση στο Θριάσιο

Υπουργοί Υγείας των 16 κρατίδιων της Γερμανίας, με επικεφαλής τον Γενς Σπαν, αποφάσισαν να εξαιρέσουν από τους εμβολιασμούς της AstraZeneca, όσους είναι κάτω των 60 ετών.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι υγείας συμφώνησαν, νωρίς το βράδυ της Τρίτης, να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, σε άτομα κάτω των 60 ετών, εν μέσω ανησυχιών για πρόκληση θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και κρατικοί αξιωματούχοι συμφώνησαν ομόφωνα την Τρίτη – στη διάρκεια διάσκεψης – να χορηγούν εφεξής το εμβόλιο μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εκτός εάν ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από Covid και έχουν συμφωνήσει με το γιατρό τους να εμβολιαστούν, παρά τον – μικρό – κίνδυνο σοβαρής παρενέργειας.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις συστάσεις της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας για τα εμβόλια και προκύπτει μετά την κυκλοφορία νέων δεδομένων από τον ιατρικό ρυθμιστή της χώρας, το Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ», σύμφωνα με τα οποία συνολικά 31 άτομα – σε σύνολο 2,7 εκατομμύρια εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca – εμφάνισαν θρομβώσεις μετά το εμβολιασμό τους, συμπεριλαμβανομένων εννέα θανάτων.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας συνέστησε το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για άτομα  άνω των 60 ετών. «Το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca πρέπει να συνιστάται μόνο για άτομα άνω των 60 ετών», ανέφερε το σχέδιο σύστασης της Stiko.

Ο Σπαν κάλεσε τους πολίτες «να μειώσουν όλες τις επαφές τους, όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του Πάσχα (4 Απριλίου), όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Να προετοιμαστείτε για την επόμενη πανδημία

News Room A

Penn Medicine: Θεσπίζει πρόγραμμα ταχείας πορείας προς τη γονιμότητα

News Room A

“Σωτήριο” το αβοκάντο για το λίπος στην κοιλιά: Έρευνα για το πώς και πόσο να τρώτε

News Room A