magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Filler fatigue: Τι είναι η κόπωση υαλουρονικού πλήρωσης;

Η κόπωση υαλουρονικού πλήρωσης είναι ένας όρος που σχετίζεται με την επαναλαμβανόμενη χρήση ενέσεων πλήρωσης για παρατεταμένη περίοδο. Με τον καιρό, οι ασθενείς αισθάνονται ότι το πληρωτικό δεν τους δίνει πλέον τα αποτελέσματα που είχαν προηγουμένως. Αυτοί οι τύποι πληρωτικών τείνουν να αντλούν περισσότερο νερό και να δημιουργούν ένα πιο διογκωμένο φινίρισμα. Αυτό το αυξημένο νερό που συγκρατείται από τα μόρια πλήρωσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ελαστικότητα του δέρματός σας. Τα πληρωτικά μπορούν επίσης να μεταναστεύσουν περίπου ένα έως δύο εκατοστά από το σημείο που προοριζόταν να τοποθετηθούν. Αυτό μπορεί επίσης να μετατραπεί σε κιμωλία μέχρι τις θέσεις λεμφικής αποστράγγισης στο πρόσωπο που διακυβεύονται.

Ορισμένα μέρη του προσώπου μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στο filler fatigue. Ττα μάγουλα, τα χείλη και τα κάτω βλέφαρα είναι πιο ευαίσθητα στο να φαίνονται υπερβολικά γεμάτα ή ζυμωμένα. Έχει σημασία η μάρκα του Filler;
Αυτό αφορά λιγότερο συγκεκριμένες μάρκες και περισσότερο τη χρήση των σωστών τύπων και ποσοτήτων πληρωτικού στο σωστό σημείο. Αν πάτε σε έναν πάροχο που είναι πολύ μορφωμένος, δεν έχει σημασία η μάρκα. Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν υπέροχα προϊόντα και εναπόκειται στον εγχυτήρα σας να γνωρίζει ποια προϊόντα πηγαίνουν σε ποιες περιοχές και σε ποιους ιστούς. Μια μάρκα δεν θα το προκαλέσει αυτό περισσότερο από μια άλλη.

Πώς αντιμετωπίζεται η κόπωση του Filler;

Υπάρχουν δύο επιλογές: να διαλυθεί πλήρως το πληρωτικό ή ενδεχομένως να συμβουλευτεί έναν πλαστικό χειρουργό — αλλά καμία δεν είναι μια γρήγορη λύση. Η διάλυση μπορεί να γίνει μια μακρά, απρόβλεπτη και προκλητική διαδικασία, ενώ η παραπομπή σε έναν πλαστικό χειρουργό ίσως η καλύτερη επιλογή για κάτι πιο επεμβατικό. Αλλά η πρώτη προσέγγιση με την κόπωση του πληρωτικού θα πρέπει πάντα να είναι η απομάκρυνση του πληρωτικού, όχι η συμπλήρωσή του. Ξεκουράστε το πρόσωπό σας ή ακόμη σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε υαλουρονιδάση για να διαλύσετε κάποιο υπάρχον πληρωτικό υαλουρονικού οξέος.

Πώς μπορώ να αποφύγω την κόπωση του Filler;

Ρεαλιστικά, αν μπορούμε απλώς να βάλουμε μικρές ποσότητες πληρωτικού σε μια συνεδρία, πολλά από αυτά μπορούν να αποφευχθούν. Η απαίτηση μεγάλης ποσότητας filler σε μία μόνο συνεδρία μπορεί να υποδηλώνει μια χειρουργική προσέγγιση, όπως λίφτινγκ ή βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρων. Η απόσταση μεταξύ των ραντεβού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε την κόπωση του υλικού πλήρωσης. Τα πληρωτικά διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες. Εναλλακτικά, μπορούν να συνδυάσουν το πληρωτικό με άλλες αισθητικές θεραπείες για να μειώσουν την ποσότητα του πληρωτικού που εγχέεται.

Οι συνδυαστικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να αποφύγουν να φαίνονται υπερβολικοί και να αποφύγουν την κόπωση του πληρωτικού. Για παράδειγμα, 10 μήνες μετά το filler, μπορεί μια γυναίκα να προσθέσει νήματα και λίγους μήνες αργότερα, μπορεί να χρησιμοποιήσει λέιζερ. Η συνδυαστική θεραπεία βοηθά στην αποφυγή υπερβολικής ποσότητας ενός πράγματος και οδηγεί σε κάτι σαν κόπωση πλήρωσης. Ο συνδυασμός θεραπειών μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο προσαρμοσμένο, φυσικό φινίρισμα.

Δεδομένου ότι το filler δεν είναι μια γενική λύση, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να στοχεύσετε τα προβλήματα του δέρματος πιο αποτελεσματικά. Η χρήση και μόνο του filler θα κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται παράξενοι και γεμάτοι. Σταματούν να εργάζονται και αρχίζουν να κάνουν αυτό που δεν πρέπει – μπορεί να προκαλέσει εκείνα τα πρόσωπα που οι άνθρωποι φοβούνται να έχουν. Ένα βασικό στοιχείο είναι η μετάβαση σε έναν εγχυτήρα με αρκετά εργαλεία στο οπλοστάσιό του, ή τους σωστούς συναδέλφους στη διάθεσή τους, ώστε να μην βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο filler.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Διαβήτης: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDDIET – Tελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις

News Room A

Αν προσέξετε αυτό στα ούλα σας, κάντε εξετάσεις για πιθανό διαβήτη

News Room A

Ψωρίαση: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την καλύτερη αντιμετώπισή της

News Room A