magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Γαλλικό άρωμα στα θερινά σινεμά: Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος και δη ο γαλλικός, κατακτά τα ελληνικά σινεμά την τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουλίου. Χωρίς κάποια συγκλονιστική νέα άφιξη, η λίστα των νέων ταινιών προσφέρεται για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βραδάκι σε κάποιο θερινό σινεμά της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά, οι σινεφίλ μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα «διαμαντάκια» που κυκλοφορούν σε επανέκδοση: Ανατολικά της Εδέμ, Το Μουσικό Δωμάτιο και Ασανσέρ για Δολοφόνους.

Η πανσιόν (Maison de retraite)

Για να αποφύγει τη φυλακή, ο 30χρονος Μιλάν, αναγκάζεται να εκτελέσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σε έναν οίκο ευγηρίας. Οι πρώτες του εβδομάδες είναι μια πραγματική κόλαση! Γρήγορα όμως υιοθετείται από συνταξιούχους, ιδιαίτερα από μια ομάδα επτά αχώριστων που του διδάσκουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το όραμά του για τη ζωή. Με τις εβδομάδες, ο Μιλάν ανακαλύπτει ότι το ίδρυμα εκμεταλλεύεται την ευπάθεια των κατοίκων του. Τότε αποφασίζει να οργανώσει μια μεγάλη απόδραση, αλλά τα προβλήματά του δεν έχουν τέλος.

Άιφελ (Eiffel)

Σεπτέμβριος 1886. Ένα χρόνο πριν, το Μνημείο Ουάσινγκτον ανακηρύχθηκε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου και η γαλλική κυβέρνηση πιέζει τον διάσημο μηχανικό Γουστάβο Άιφελ να δημιουργήσει κάτι πιο θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι. Εκείνος έχει μόλις ολοκληρώσει τη συμβολή του στην ανέγερση του Αγάλματος της Ελευθερίας και προτιμά να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό του μετρό της πόλης. Όμως, όλα θα αλλάξουν όταν συναντήσει και πάλι την Αντριέν, μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν του. Το μεταξύ τους πάθος θα φουντώσει ξανά, εμπνέοντάς τον Άιφελ στην πραγματοποίηση ενός παράτολμου εγχειρήματος. Ένα πάθος που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές και των δυο, καθώς και την ίδια την κατασκευή του Πύργου.

Στα άκρα (Entre la vie et la mort)

Ένας ισπανός οδηγός του υπογείου σιδηροδρόμου στις Βρυξέλλες, βιώνει μια νύχτα την απόλυτη φρίκη. Βλέπει ένα νεαρό να ετοιμάζεται να πέσει στις ράγες, μπροστά από το συρμό που οδηγεί ο ίδιος, και βλέποντας το πρόσωπό του προλαβαίνει να αντιληφθεί πως είναι ο γιος του, με τον οποίο είχαν χαθεί εδώ και χρόνια. Όταν ο πατέρας μαθαίνει πως ο γιος του είχε εμπλακεί σε μια αιματηρή ληστεία αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, και να ακολουθήσει τη ματωμένη γραμμή των ιχνών που άφησε πίσω του το παιδί του, για να φτάσει στους εγκέφαλους της ληστείας, τους οποίους θεωρεί υπευθύνους για την κατάληξη του.

Μυστικός Πράκτορας Oss 117: Από την Αφρική με αγάπη (OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire)

1981. O ΟSS 117, είναι ξανά κοντά μας. Σε αυτή την αποστολή – πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη και πιο καυτή από ποτέ! – βρίσκεται στη Αφρική, με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες, και αναγκάζεται για πρώτη φορά να συνεργαστεί με τον νέο και πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001. Αντικαταστάτης, συνεργάτης ή ανταγωνιστής;

Αμίρα (Amira)

Η Αμίρα, μια 17χρονη Παλαιστίνια, ήρθε στον κόσμο χάρη στο σπέρμα που είχε φυγαδεύσει ο φυλακισμένος πατέρας της, Ναγουάρ, από το κελί του εγκλεισμού του. Η αγάπη και η στοργή των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους την αποζημιώνουν -και με το παραπάνω- για την απουσία του πατέρα. Αλλά, όταν αποκαλύπτεται πως ο Ναγουάρ είναι στείρος, η Αμίρα χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της.

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ταραντίνο: Λατρεύω το «Top Gun: Maverick» – Προσφέρει «αληθινό κινηματογραφικό θέαμα»

News Room A

Ολοκλήρωση εναρκτήριας διαδικτυακής ημερίδας 11 & 12 Νοεμβρίου | «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

News Room A

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη τραγουδούν για το MDA Ελλάς

News Room