magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Γέμισε σκόνη το σπίτι; Το «μαγικό» καθαριστικό που φτιάχνεις μόνος του και την εξαφανίζεις μια και καλή

Γέμισε σκόνη το σπίτι; Το «μαγικό» καθαριστικό που φτιάχνεις μόνος του και την εξαφανίζεις μια και καλή

Σκεπασμένη από αφρικανική σκόνη είναι η χώρα τις τελευταίες ώρες ενώ δεν αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Για αυτό οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και στο πόσο βγαίνουμε έξω.

Το κακό με την σκόνη είναι πως μπορεί να μπει πολύ εύκολα στο σπίτι. Είναι μεγάλος βραχνάς. Βρίσκεται παντού και είναι δύσκολο να απομακρυνθεί από τα έπιπλα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις την σκόνη γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τι προκαλεί η σκόνη

Η σκόνη είναι ένας συνδυασμός σωματιδίων χώματος, γύρης και άλλων ουσιών από το περιβάλλον, που μπαίνουν στο σπίτι από τις πόρτες, τα παράθυρα και τις σόλες των παπουτσιών.

Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας επειδή η σκόνη περνάει εύκολα στις αεροφόρες οδούς σας και καταλήγει στους πνεύμονές σας, προκαλώντας ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Το πιο ενοχλητικό είναι ότι η σκόνη αναπόφευκτα εισβάλλει στο σπίτι και χρειάζεται τακτικό καθάρισμα με την περισσότερη σκόνη να συσσωρεύεται στα έπιπλα, τα οποία με τον καιρό αρχίζουν να δείχνουν βρώμικα και μουντά.

Πώς να ξεφορτωθώ την σκόνη

Πώς λοιπόν, μπορεί να απομακρύνει κανείς την σκόνη από το σπίτι; Με ένα καθαριστικό που μπορεί να φτιάξει μόνος του!

Αυτό το σπιτικό καθαριστικό προϊόν είναι ένας συνδυασμός οργανικών συστατικών που θα απομακρύνουν τη σκόνη χωρίς να μεταβάλουν το φυσικό χρώμα των επίπλων, χαρίζοντάς τους ωραία γυαλάδα.

Αντίθετα με τα προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματα για τον ίδιο σκοπό, αυτό δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες, έτσι είναι καλύτερο και για το περιβάλλον και για την υγεία σας.

Είναι θαυμάσιο για την απομάκρυνση της ενοχλητικής σκόνης που συσσωρεύεται σταδιακά σε συγκεκριμένα σημεία όταν ξεχνάτε να τα καθαρίσετε.

Θα χρειαστούμε 2 κουταλάκια του τσαγιού ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του τσαγιού αιθέριο έλαιο λεμονιού, 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι, 1 3/4 φλιτζάνι νερό, ένα σπρέι των 450 ml και ένα πανί από μικροΐνες.

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο του λεμονιού σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό ξύδι και το νερό. Όταν έχουμε ένα ομοιογενές υγρό, το αδειάζουμε σε ένα σπρέι και είναι έτοιμο για χρήση. Είναι κατάλληλο για ξύλο, δέρμα και γυαλί.

Σχετικές αναρτήσεις

Το πιο ακριβό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο Κρανίδι Αργολίδας και μοιάζει με αρχαίο ναό

News Room

20 Πολυτελή Αντικείμενα που Πρέπει να Αγοράσετε μόλις γίνεται Εκατομμυριούχοι για να Μεταμορφώσετε το Σπίτι σας σε Αληθινό Παλάτι!

News Room

Μικρές συμβουλές για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου μέσα στο Σαββατοκύριακο

News Room A