magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Γιατί το σφουγγάρι δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να πλένετε τα πιάτα

σφουγγάρι πλύσιμο πιάτων

Το σφουγγάρι της κουζίνας φιλοξενεί περισσότερα βακτήρια από τις βούρτσες, κάτι που μπορεί να είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να καθαρίσετε τα πιάτα σας.

Αυτό έδειξε έρευνα στη Νορβηγία.

«Η σαλμονέλα και άλλα βακτήρια αναπτύσσονται και επιβιώνουν καλύτερα στα σφουγγάρια παρά στις βούρτσες. Ο λόγος είναι ότι τα σφουγγάρια χρησιμοποιούνται διαρκώς και δεν στεγνώνουν ποτέ», δήλωσε ο Trond Møretrø από το νορβηγικό Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων, Nofima.

«Ένα μόνο σφουγγάρι μπορεί να φιλοξενεί αριθμό βακτηρίων μεγαλύτερο από τον αριθμό των κατοίκων του πλανήτη», δήλωσε ο Møretrø, συγγραφέας της νέας μελέτης.

Και ενώ πολλά βακτήρια δεν είναι επιβλαβή, εκείνα που είναι, όπως η σαλμονέλα, μπορεί να μεταφερθούν από τα σφουγγάρια στα χέρια, σε επιφάνειες της κουζίνας κι άλλα αντικείμενα και να οδηγήσουν, πιθανώς, σε ασθένειες.

«Το σφουγγάρι είναι υγρό και συσσωρεύει υπολείμματα τροφής που αποτελούν, επίσης, τροφή για τα βακτήρια, οδηγώντας σε ταχεία ανάπτυξη βακτηρίων» εξήγησε ο ίδιος.

Αυτό που εξέπληξε τους ερευνητές περισσότερο είναι πως δεν έχει σημασία το πώς ή πόσο συχνά καθαρίζει κανείς το σφουγγάρι.

Το βασικό συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι οι βούρτσες, οι οποίες στεγνώνουν μεταξύ των χρήσεων, έχουν μικρότερο αριθμό βακτηρίων.

Σχετικές αναρτήσεις

Λαρισαίοι κατασκευάζουν κανονικά σπίτια από άχυρο και πηλό

News Room

Πώς να Ηχομονώσω μία Πόρτα; 5 Ιδέες για να Βρεις την Ησυχία σου!

News Room M

Δύο Πρακτικές για Αυτονομία Θέρμανσης σε Παλιά Πολυκατοικία!

News Room M