magdasnews.gr
People & Politics

Γιώργος Ζαββός: Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τις τράπεζες

Γιώργος Ζαββός: Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τις τράπεζες

Ο Γιώργος Ζαββός, που είναι ένας από τους 21 συνολικά εξωκοινοβουλευτικούς που βρίσκονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Τμήματος Νομικής του Κολεγίου της Ευρώπης (College of Europe) της Bruges του Βελγίου. Είναι Επίτιμος Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστήμιου της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία.

Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε στην Γενική Διεύθυνση XV (Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Εταιρικού Δικαίου) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου ήταν βασικός συντάκτης της Δεύτερης Τραπεζικής Οδηγίας, του ακρογωνιαίου λίθου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής νομοθεσίας.

Την περίοδο 1990-1994 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Υπήρξε μέλος της Νομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου και ήταν ο εισηγητής για την Οδηγία για την επάρκεια ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών και επιχειρήσεων επενδύσεων καθώς και για την Οδηγία για τα Επικουρικά Ταμεία.

Ο Γιωργος Ζαββός ήταν ο πρώτος Πρεσβευτής και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Δημοκρατία της Σλοβακίας (1994 – 1997). Από το 1997 μέχρι το 2002 ήταν Σύμβουλος στην Γ. Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα θέματα της Διεύρυνσης και του Συμφώνου Σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Από το 2018, ήταν Senior Advisor σε θέματα Οικονομίας και Χρηματοπιστωτικού Δικαίου στο Center for European Policy Studies, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα think tanks σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβακίας με τον Διπλό Σταυρό της Δημοκρατίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Μυρτώ της Πάρου: Το κράτος δεν θέλει να την αποζημιώσει

News Room A

Βασίλης Τσιάρτας: Αν η ΕΛ.ΑΣ έκοβε τα πρόστιμα, θα χτιζόταν 2-3.000 ΜΕΘ !

News Room M

Γιώργος Τράγκας: Σε ποιους θα πάνε τα 12 ακίνητα σε Ακρόπολη, Γαλλία, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας – Ανοίγει η διαθήκη

News Room A