magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Γρίπη των Πτηνών: Φέρεται να ευθύνεται για χιλιάδες νεκρά θαλάσσια πτηνά που ξεβράστηκαν στην ανατολική ακτή του Καναδά

Γρίπη των Πτηνών: Μεταναστευτικά πουλιά που ξεβράστηκαν στην καναδική ακτή πιθανότατα είχαν γρίπη των πτηνών Τα πτώματα χιλιάδων μεταναστών θαλάσσιων πτηνών ξεβράστηκαν στις ακτές του ανατολικού Καναδά αυτή την εβδομάδα και τα προκαταρκτικά ευρήματα έδειξαν ότι τα πτηνά πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών.

Από τον Μάιο του 2022, η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων έχει επιβεβαιώσει 13 θετικά κρούσματα γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας στην επαρχία Newfoundland του ανατολικού Καναδά. Ο Καναδάς για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή διεξάγει περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιώσει ότι οι θάνατοι των θαλάσσιων πτηνών συνδέονται με τη γρίπη των πτηνών, δήλωσε ο Peter Thomas, βιολόγος άγριας ζωής του κέντρου.

Οι νεκροί γλάροι ρέγγας, οι γλάροι της Ισλανδίας, τα κοινά κοράκια και τα αμερικανικά κοράκια είναι από τα πιο επηρεασμένα από τη γρίπη, πρόσθεσε ο Thomas. Σύμφωνα με την Καναδική Υπηρεσία Άγριας Ζωής Canadian Wildlife Service, ο ιός της γρίπης των πτηνών είναι μεταδοτικός και μπορεί να επηρεάσει οικόσιτα και άγρια ​​πτηνά σε όλον τον κόσμο.

Η Καναδική Υπηρεσία Άγριας Ζωής Canadian Wildlife Service συνεργάζεται στενά με την επαρχιακή κυβέρνηση του Newfoundland και του Labrador, καθώς και με τον Καναδικό Συνεταιρισμό Υγείας Άγριας Ζωής για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Η εξαιρετικά παθογόνος γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται επίσης γρήγορα στο νησί Βανκούβερ, είπε η Βρετανική Κοινωνία της  Κολούμπια για την πρόληψη της κακοποίησης των ζώων, μολύνοντας πτηνά όπως μεγάλες κερασφόρες κουκουβάγιες, φαλακρούς αετούς, μεγάλους μπλε ερωδιούς, πάπιες και χήνες, ακόμη και κοράκια.

«Κάθε μέρα λαμβάνω τηλεφωνήματα που λένε ότι 10 είναι νεκρά», είπε η Elizabeth Melnick, από το Κέντρο Άγριας Ζωής, BC. «Τα κέντρα άγριας ζωής στη χώρα συνήθως επιλέγουν να σώσουν τα ετοιμοθάνατα καθώς τα νεκρά παραλαμβάνονται από την πόλη», είπε. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, η γρίπη των πτηνών είναι ένα παθογόνο του αναπνευστικού που προκαλεί υψηλό βαθμό θνησιμότητας και αποτελεί σοβαρή απειλή για τη βιομηχανία πουλερικών.

Είναι φυσικά εξαπλωμένη μεταξύ των άγριων υδρόβιων πτηνών παγκοσμίως και μπορεί να μολύνει οικόσιτα πουλερικά και άλλα είδη πτηνών και ζώων. Σύμφωνα με την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων, τα πτηνά κατοικίδιων ζώων μπορούν να μολυνθούν από τη γρίπη των πτηνών και να μεταδώσουν την ασθένεια στον άνθρωπο, επομένως τα άγρια ​​πτηνά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όταν είναι άρρωστα ή νεκρά.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αθλητισμός: Είναι αρκετά τα 30′ λεπτά άσκησης τη μέρα για είμαστε υγιείς [vid]

News Room A

Κορονοϊός: Σχεδόν 6 στους 10 πάσχοντες με καρκίνο υποφέρουν και από συμπτώματα long covid

News Room A

Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Καραμίχος και Σπύρος Χατζηαγγελάκης εξετάζονται για HIV – Το μήνυμα των καλλιτεχνών

News Room A