magdasnews.gr
News

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για το εργατικό ατύχημα αναπληρώτριας εκπαιδευτικού

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για αντιμετώπιση των επαγγελματικών κινδύνων και των εργατικών ατυχημάτων στον τομέα των εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλει τα ολοένα και συχνότερα ατυχήματα που συμβαίνουν στους χώρους των σχολείων και επισημαίνει το σοβαρό θέμα της ασφάλειας σε σχολεία, ειδικά σε νηπιαγωγεία, που συχνά στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους, μη λειτουργικούς και χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ασφαλείας.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει επίσης το πρόβλημα ότι αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους πριν από την πλήρη ανάρρωση, προκειμένου να αποφύγουν δυσμενείς επιπτώσεις στην προϋπηρεσία και τον μισθό τους. Αυτή η πρακτική αποκαλύπτει, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το απαράδεκτο καθεστώς διαφοροποίησης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών/τριών που αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας.

Διεκδικούμε:

Θεσμοθέτηση της εξίσωσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων εκπαιδευτικών.

Καμία περικοπή σε μισθό και προϋπηρεσία για τους/τις συναδέλφους που υπέστησαν εργατικό ατύχημα.

Αναγνώριση των εργατικών ατυχημάτων στο δημόσιο.

Άμεσο έλεγχο και επισκευή των κακοτεχνιών σε όλα τα σχολεία. Έλεγχο στατικό, ηλεκτρολογικό κλπ. και πιστοποίηση ασφάλειας, σε όλα τα σχολικά κτήρια. Σχολικά κτήρια ασφαλή και λειτουργικά που να αξίζουν στα παιδιά μας και τις ανάγκες τους.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιφυλάσσεται για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης ένδικων μέσων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων/ισσών που έχουν υποστεί ατύχημα στον χώρο εργασίας τους».

Σχετικές αναρτήσεις

Παραλίγο «νέα» Τέμπη στο ΣΚΑ στις 23/12/23: Υπήρξε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το σύστημα της τηλεδιοίκησης λειτούργησε

News Room G

Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει

News Room G

Στη σύνοδο ΕΕ – ASEAN και το Gymnich στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Γ. Γεραπετρίτης

News Room G