magdasnews.gr
News

Οι Γάλλοι πίνουν λιγότερο αλλά όχι οι Γαλλίδες!

ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΚΟΟΛ

Οι Γάλλοι συνεχίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά με μειωμένη συχνότητα σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες, ενώ οι γυναίκες φαίνεται να τους πλησιάζουν στην “υπερβολική περιστασιακή κατανάλωση”, σύμφωνα με μελέτη των υγειονομικών αρχών που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Η έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας στη Γαλλία για το 2021 αποκαλύπτει σημαντική μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης και της συχνότητας που επισημειώνεται στα στοιχεία πωλήσεων.

Η ποσοστιαία μείωση των εβδομαδιαίων καταναλωτών έφθασε το 2021 το 39%, σε σύγκριση με το 62,6% το 2000. Επίσης, το ποσοστό των ενηλίκων που καταναλώνουν αλκοόλ καθημερινά μειώθηκε στο 8% το 2021 από 21,5% το 2000.

Η μείωση της κατανάλωσης κρασιού έπαιξε ρόλο σε αυτήν την τάση, επηρεαζόμενη από πολιτιστικές εξελίξεις και δημόσιες πολιτικές, όπως ο νόμος Εβάν του 1991 που περιόρισε τη διαφήμιση προϊόντων καπνού και αλκοόλ.

Επιπλέον, παρατηρείται προσέγγιση στη συμπεριφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών, με τις γυναίκες άνω των 35 ετών να εμφανίζουν αυξημένη τάση προς τη “υπερβολική περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ”.

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι υπεύθυνη για περίπου 41.000 θανάτους ετησίως στη Γαλλία, αλλά δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο καταπολέμησης, επισημαίνει η υπηρεσία Υγείας.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΟΚ στον Βόλο: Νεκρό βρέφος 26 ημερών στο Αχιλλοπούλειο

News Room G

Με ήλιο το ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα, τοπικές βροχές το πρωί – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια στο newsit.gr

News Room M

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

News Room G