magdasnews.gr
News

Η Apple καταργεί σημαντική λειτουργία των iPhone στην Ευρώπη

IPHONE

Σημαντικές αλλαγές επιφέρει το iOS 17.4 για τα iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα επιτρέπει το sideloading εφαρμογών και τη χρήση τρίτων καταστημάτων εφαρμογών, σύμφωνα με το νέο DMA νομοσχέδιο.

Αυτές οι αλλαγές φέρνουν το iOS πιο κοντά στη φιλοσοφία του Android, επιτρέποντας στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές από διαφορετικά καταστήματα εκτός του επίσημου App Store της Apple. Ωστόσο, η Apple ανακοίνωσε και άλλα μέτρα που θα επηρεάσουν τις εταιρίες όπως το Spotify, η Epic Games και η Microsoft. Για παράδειγμα, η Apple θα επιτρέπει στους developers να χρησιμοποιούν τρίτα καταστήματα εφαρμογών, αλλά θα επιβάλλει χρέωση ύψους €0.50 για κάθε εγκατάσταση της εφαρμογής τους ετησίως, μετά τα 1 εκατομμύριο downloads.

Πέραν αυτού, η Apple ανακοίνωσε ότι τα iPhone στην Ευρώπη δεν θα υποστηρίζουν πλέον τις PWAs (Progressive Web Apps). Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να προσθέτουν PWAs στην αρχική οθόνη τους και η πρόσβαση σε αυτές θα περιοριστεί μέσω του Safari.

Η απόφαση αυτή της Apple επισημαίνει την αντίθεσή της προς τη νέα νομοθεσία της ΕΕ, η οποία απαιτεί την υποστήριξη εναλλακτικών browser engines. Η Apple υποστηρίζει ότι η απόφασή της έχει ως στόχο την προστασία της ασφάλειας των χρηστών, αφού οι PWAs μπορούν να δημιουργήσουν κενά ασφαλείας και να επιτρέψουν σε κακόβουλες εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Εισαγγελική έρευνα για την επανακατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

News Room G

Πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν: Στα ύψη και πάλι το «θερμόμετρο» στη Μέση Ανατολή

Newsroom

Καταλονία ώρα μηδέν:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας

News Room G