magdasnews.gr
News

Καταλονία ώρα μηδέν:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας

Η Καταλονία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ιστορικής ξηρασίας που την πλήττει τα τρία τελευταία χρόνια στη βορειοανατολική Ισπανία, με τα αποθέματα νερού να βρίσκονται σε κρίσιμο επίπεδο.

Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης, Πέρε Αραγονές, ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα στην κατανάλωση νερού για τους έξι εκατομμύρια κατοίκους, με αυστηρά όρια για βιομηχανία και γεωργία.

Περίπου 200 χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Βαρκελώνης, επηρεάζονται από τα μέτρα λόγω της πτώσης του επιπέδου νερού στο 16% της χωρητικότητας των δεξαμενών.

Οι κάτοικοι καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση νερού κατά 5%, με απαγορεύσεις στο πλύσιμο αυτοκινήτων και γέμισμα πισίνας. Οι αγρότες πρέπει να περιορίσουν τη χρήση κατά 80%.

Τα μέτρα ενδέχεται να ενταθούν, αν δεν επέλθει βελτίωση, με στόχο τη μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης νερού ανά άτομο στα 200 λίτρα από τα προηγούμενα 210.

Η Καταλονία εξετάζει ακόμη τη μεταφορά νερού στη Βαρκελώνη με πλοίο, αντιμετωπίζοντας μια από τις πιο ξηρές περιόδους των τελευταίων 1.200 ετών, σύμφωνα με έκθεση του 2022.

Σχετικές αναρτήσεις

Κ. Μητσοτάκης για τα κλειστά ακίνητα: Να τα ανοίξει ο Χ. Δούκας, να μην τα κρατά για συλλογικότητες – Η απάντηση του Ν. Ανδρουλάκη

News Room G

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά ψελλίζει ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη»

News Room G

Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ σε εστίαση, διασκέδαση, εμπορικά και ξενοδοχεία, κατά την εορταστική περίοδο

News Room G