magdasnews.gr
Ζωή

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών βράβευσε τους κωφούς Ολυμπιονίκες – Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έκκληση για διερμηνεία των αθλητικών γεγονότων στη νοηματική»

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν η μόνη πολιτική αρχηγός που συμμετείχε στις αρχές της εβδομάδας στη βράβευση των κωφών αθλητών που κατέκτησαν μετάλλια στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, το 2022 στη Βραζιλία, αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, που φιλοξενήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η αθλητική δραστηριότητα κωφών και βαρήκοων είναι πολλαπλό επίτευγμα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αθλητές, προπονητές αλλά και σε όσους διευκολύνουν την πρόσβαση και τη συμμετοχή των κωφών αθλητών και αθλητριών στις αθλητικές διαδικασίες».

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στην ομιλία της, υπογράμμισε πως η Πλεύση Ελευθερίας δίνει και θα συνεχίσει να δίνει μάχη στη Βουλή ώστε όλες οι συνεδριάσεις να μεταδίδονται και στη νοηματική γλώσσα, και να μην υπάρχει άλλο αυτός ο αποκλεισμός μερίδας συνανθρώπων μας από τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, ενώ υπενθύμισε πως την περίοδο της δικής της Προεδρίας στο Κοινοβούλιο, όλες οι συνεδριάσεις μεταδίδονταν και στη νοηματική, με δική της εντολή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τη μετάδοση των αθλητικών γεγονότων στη νοηματική, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η παρουσία μου και η ομιλία μου εδώ έχουν 3 έννοιες:

  1. Να σας συγχαρώ για όλες τις προσπάθειες και τις επιτυχίες σας
  2. Να ενθαρρύνω την ενεργοποίηση της Πολιτείας, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι υπάρχουν πολλοί που σας ακούν και σας υπερασπίζονται
  3. Να μοιραστώ τη χαρά σας για τα επιτεύγματα του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος.»

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, απένειμε βραβείο στον αθλητή της Ελληνορωμαϊκής Πάλης Κωφών Αλέξανδρο Παπαδάτο, γνωστό και με το ψευδώνυμο «Χρυσό Λιοντάρι» λόγω της δυναμικότητάς του και των χρυσών τίτλων που κατέχει.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνομίλησε με τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους οποίους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, δίνοντας τους ξανά την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα υπέρ των ίσων ευκαιριών τους, ενώ είχε συζητήσεις και με εκπροσώπους της ΕΟΑΚ, τον Πρόεδρο  Ιωσήφ Σταυρακάκη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών (ΣΕΟΚ) Χάρη Γιαννόπουλο, καθώς και άλλα μέλη, από τα οποία ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα των κωφών αθλητών.

Να σημειωθεί ότι η σχέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τις Ενώσεις κωφών αλλά και την προώθηση των αναγκών και των δικαιωμάτων τους, είναι διαχρονική και στο πρόσωπο της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας οι συγκεκριμένες Ενώσεις, έχουν μια σταθερή σύμμαχο.

Σχετικές αναρτήσεις

Κέιτ Μίντλετον: Πώς είναι σήμερα – Τα σημάδια που μαρτυρούν την κατάσταση της υγείας της

Newsroom

Πέθανε ο Αλέξανδρος Πέρρος – Ποιος ήταν ο γνωστός «ροκάς» της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Σε πάρτι εξελίχθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Sake στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Κολωνάκι

Newsroom