magdasnews.gr
News

Η JP Morgan δείχνει υψηλό ενδιαφέρον για το ελληνικό επενδυτικό φόρουμ στην Ν.Υόρκη

Το επενδυτικό roadshow που διοργανώνει η JP Morgan με τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη αναμένεται να αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για την ελληνική οικονομία.

Στο roadshow θα συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, οι ελληνικές τράπεζες, και οι διαχειριστές κεφαλαίων, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπροσωπήσει διαδικτυακά λόγω ασθένειας.

Τα κύρια “όπλα” της ελληνικής αποστολής για την προσέλκυση ξένων επενδυτών περιλαμβάνουν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με την Ελλάδα να ανεβαίνει στην “Α’ Εθνική”, το υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο με αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ άνω του 2%, τη συνεχή δημοσιονομική πειθαρχία, την ευνοϊκή δυναμική του χρέους, την συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες IG, και την προοπτική αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις αναπτυγμένες αγορές, με πιθανή τοποθέτηση σε μια “λίστα παρακολούθησης” για ανακατάταξη σε ανεπτυγμένες αγορές το 2024.

Πάνω από 100 ραντεβού έχουν προγραμματιστεί μεταξύ ελληνικών εταιρειών και διαχειριστών κορυφαίων διεθνών funds, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στις ελληνικές τράπεζες. Ο κλάδος συνεχίζει να έχει ισχυρό story, με την επιστροφή στη διανομή μερισμάτων μετά από 15 έτη.

Συνολικά, στο roadshow θα συμμετάσχουν 24 ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες και μη, και εκπρόσωποι από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημοσίου Περιουσιακού (ΤΑΙΠΕΔ).

Σχετικές αναρτήσεις

Προφυλακιστέος 42χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου παιδιού με αυτισμό

News Room G

Ρωσικό πλοίο βύθισε η Ουκρανία!

News Room G

Αντιπαράθεση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Θέτει κομματική πειθαρχία ο Νίκος Ανδρουλάκης

News Room G