magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Η Λίνα Ροδοπούλου για δύο ξεχωριστές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Κόρινθο

Η Λίνα Ροδοπούλου θα βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου για δύο πολύ ξεχωριστές καλλιτεχνικές βραδιές! Πιο συγκεκριμένα:

 

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου μας προσκαλεί στην Ζάχολη, στο Ρέμα των Μύλων, στην καλλιτεχνική εκδήλωση «Ροές». Η εκδήλωση περιλαμβάνει δραματοποιημένη ανάγνωση (αναλόγιο) των Κορινθιακών λαϊκών παραμυθιών που καταγράφηκαν στο βιβλίο «Μια φορά κι έναν καιρό…» καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από το έντεχνο ρεπερτόριο κορυφαίων δημιουργών. Εκτός από τη Λίνα Ροδοπούλου στην κέλτικη άρπα και στο τραγούδι παίζουν οι Χρήστος Κουμούσης (επιμέλεια μουσικής και πιάνο), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο), Νεκτάριος Σταματέλος (νέι) ενώ απαγγέλει η Τερέζα Λουίζου. Συμμετέχει η μοναδική Γιοβάννα.

Παραγωγή: ΝΠΔΔ Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης» και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου
Επιμέλεια, απόδοση κειμένων, έρευνα του βιβλίου «Μια φορά και έναν καιρό…»: Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.). Καλλιτεχνική επιμέλεια, οργάνωση παραγωγής, τεχνική επιμέλεια: Master Noiz

Την Κυριακή 23 Ιουλίου μας προσκαλεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κιστερκιανής Μονής Ζαρακά, μνημείο του 13ου αιώνα στην εκδήλωση «Σκιές ανθρώπων, τυπώματα στο χρόνο». Με αφορμή την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης που την ημέρα της εκδήλωσης συμπληρώνει 100 χρόνια, επιλέχθηκαν μοναδικά λογοτεχνικά κείμενα από την Τουρκική και Ελληνική λογοτεχνία τα οποία θα διαβάσει, δραματοποιώντας την αφήγηση η ηθοποιός Γιολάντα Λασκαρίδη. Η Λίνα Ροδοπούλου με την φωνή της και την κέλτικη άρπα της θα “ντύσει” την βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και του Αιγαίου!

Παίζουν οι μουσικοί Χρήστος Κουμούσης (επιμέλεια μουσικής και πιάνο), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο), Νίκος Νταρίλας (κρουστά) και Νεκτάριος Σταματέλος (νέι).

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων “Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι, μνήμες, ιστορίες ” της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και συγκεκριμένα του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείο Κορίνθου. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση είναι συνδιοργανωτής και το ΝΝΔΔ του Δήμου Σικυωνιων “Η Μηκώνη”, ενώ μετέχει και το “Εργαστήρι Ιστορίας Κορίνθου”.

Η είσοδος για το κοινό και για τις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης: 21:00

Σχετικές αναρτήσεις

Πρωτοχρονιά στο ΚΠΙΣΝ με show πυροτεχνημάτων και πολλή μουσική (video)

News Room A

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

News Room A

H Άννα Βίσση επιστρέφει για 4η χρονιά στο Barbarella Live Party στη Θεσσαλονίκη!

News Room A