magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Η συνάντηση της Αγγελικής Αγγελίδη με τον Πρέσβη της Κορέας

Η συνάντηση της Αγγελικής Αγγελίδης με τον Πρέσβη της Κορέας

Η Ελληνίδα εικαστικός, Αγγελική Αγγελίδη, μετατρέπει τον πολιτισμό της Κορέας σε τέχνη, αποτυπώνοντας τα δικά της βιώματα, όπως εκείνη τα δημιούργησε στο θαυμαστό ζωγραφικό σύμπαν.

Χρώματα, συμβολισμοί, συναισθήματα, φιλοσοφία και προσωπικές στιγμές, έρχονται να “ενωθούν” με την κορεάτικη σημαία και ότι “κρύβουν” τα αρχαία Κορεάτικα αποφθεύγματα.

Την ημέρα της γιορτής της, δέχθηκε ευχές από φίλους, συγγενείς και γνωστούς, ενώ παράλληλα είχε την τιμή να παρευρεθεί στο κάλεσμα του αξιότιμου Πρέσβη της Κορέας Jung II Lee.

Η αγάπη της Αγγελικής Αγγελίδη, στον πολιτισμό, τη φιλοσοφία και την ιστορία της Κορέας είναι γνωστή. Εξάλλου η Κορέα είναι η πηγή έμπνευσης για την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής.

Η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με τον Πρέσβη της Κορέας Jung II Lee και έγραψε στη λεζάντα: ” Σήμερα η ημέρα της ΓΙΟΡΤΗΣ μου ξεκίνησε τέλεια! Εκτός του ότι από νωρις δεχομουν ομορφα μηνύματα και χτυπούσε το τηλέφωνο ασταμάτητα, στην συνέχεια είχα την τιμή να παρεβρεθω στο κάλεσμα του αξιότιμου Πρέσβη της Κορεας Jung II Lee για να με γνωρίσει από κοντά και να μιλησουμε για τα έργα μου και την έμπνευση από την κορεατική φιλοσοφια!! Ευχαριστώ τόσο πολύ.”

Δείτε την ανάρτησή της:

Στην Κορέα υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι “τα ομορφα παπούτσια, σε πηγαίνουν σε όμορφα μέρη”. Η Αγγελική Αγγελίδη κατάφερε να αντλήσει έμπνευση από το συγκεκριμένο ρητό και να το αποτυπώσει στον παρακάτω πίνακα:

Η Αγγελική Αγγελίδη εκθέτει τις ζωγραφικές της αναμνήσεις από ένα αγγελικό, θα έλεγε κανείς, ταξίδι στην Κορέα.

Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 21 Νοεμβρίου 2021

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας (Στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής). Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-21:00, Κυριακή 10:00-14:00, Δευτέρα κλειστά.

Ακολουθήστε την Αγγελική Αγγελίδη στο Instagram πατώντας ΕΔΩ και στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις

Χρίστος Αντωνιάδης-Άννα Καπόνε Πάπας: Συνεργασία-έκπληξη στο πιο μελωδικό, ερωτικό ντουέτο (video)

News Room A

Μπρους Γουίλις: 10 ρόλοι που τον έβαλαν για πάντα στην καρδιά μας!

News Room A

Astor Piazzolla: Nuevo Tango 100 Χρόνια από τη Γέννηση του Αργεντίνου θρύλου

News Room A