magdasnews.gr
Ζωή

Η Victoria Hislop στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ, το νέο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Νίκος Σταμπολίδης, Γενικός Διευθυντής Μουσείου Ακρόπολης, ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ που μάγεψε το κοινό με το πάθος της για τη λογοτεχνία αλλά και για την Ελλάδα. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Γιώργος Καραμίχος, Κατερίνα Λέχου και Αλέξανδρος Λογοθέτης. Ο κ. Σταμπολίδης τόνισε ότι είναι φανερή η εκτενής ιστορική και πραγματολογική έρευνα που έχει κάνει η συγγραφέας, όπως μαρτυρούν οι προσεγμένες λεπτομέρειες και στην απόδοση της ιστορίας αλλά και σε ό,τι αφορά τον χειρισμό των ειδωλίων.

Επιπλέον εξήρε τη δομή του βιβλίου και τον τρόπο που επέλεξε η κ. Χίσλοπ να αφηγηθεί την ιστορία της. Στη συνομιλία της με τον κ. Παπαχελά η συγγραφέας δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα δηλώνοντας για ακόμα μια φορά τη στήριξή της στην Ελλάδα και αναφέροντας ότι είναι αισιόδοξη και πιστεύει πως τελικά θα επιστρέψουν στο μέρος όπου δικαιωματικά ανήκουν. Φίλοι, συνεργάτες και αναγνώστες έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τη συγγραφέα σε ένα θερμό κλίμα.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Μάθιου Λοτζ και ο Δρ Γεώργιος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. Μεταξύ των εκλεκτών θεατών παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, της τηλεόρασης και του βιβλίου, όπως ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η Μπέσυ Αργυράκη, ο Αντώνης Χαλκιάς, κ.ά. Λίγα λόγια για το βιβλίο Όταν η Χέλενα κληρονομεί το διαμέρισμα των παππούδων της στην Αθήνα, κυριεύεται από τις αναμνήσεις των καλοκαιριών που είχε περάσει μαζί τους στα παιδικά της χρόνια κατά, την περίοδο της χούντας. Ο σκληρός και απόμακρος παππούς της ήταν στρατηγός στο δικτατορικό καθεστώς και, καθώς η Χέλενα ξεσκαρτάρει τα σκονισμένα δωμάτια, ανακαλύπτει πλήθος πολύτιμων αντικειμένων και αρχαιοτήτων.

Πώς κατάφερε ο παππούς της να συγκεντρώσει έναν τέτοιο θησαυρό; Και ποιο ήταν το ανθρώπινο τίμημα; Η αποφασιστικότητα της Χέλενα να βρει τις απαντήσεις μετατρέπεται σε ενθουσιασμό όταν ο έρωτάς της για τον αινιγματικό Νικ την οδηγεί να εργαστεί εθελοντικά μαζί του σε μια ανασκαφή σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Τα ευρήματά τους θα γιγαντώσουν τη λαχτάρα της να προστατέψει τα αρχαία κειμήλια και να καταλάβει από πού προήλθε η συλλογή του παππού της. Άθελά της βρίσκεται μπλεγμένη σ’ ένα επικίνδυνο δίκτυο αρχαιοκαπηλίας και αντιμέτωπη με μια προδοσία που θα κλονίσει τον κόσμο της και όλα όσα πίστευε και ένιωθε. Θα μπορέσει να βρει το κουράγιο να συγχωρήσει και να προχωρήσει στη ζωή της;

Φωτογραφίες:@papadakispress.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η απίθανη ιστορία της σκυλίτσας που χάθηκε στην Ελλάδα το 2023 και βρέθηκε στη Σερβία έναν χρόνο μετά

Newsroom

Χόρεψαν Οικονομόπουλο στο Σύνταγμα μετά την παρέλαση και έγιναν viral

Newsroom

Συγκινητικό: Η στιγμή που 72χρονη βλέπει για πρώτη φορά στην ζωή της θάλασσα

News Room G