magdasnews.gr
News

ΗΠΑ: Μπάιντεν και Χάρις υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση

ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ - ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ

Ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις επικεντρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση, το οποίο αντιμετωπίζει απειλή με μια πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές.

Η πιθανή νίκη του Τραμπ αναδεικνύεται ως απειλή για το δικαίωμα των Αμερικανιδών στην άμβλωση, και ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να επισημάνει αυτό το ζήτημα πριν τις εκλογές. Η Καμάλα Χάρις, ως επιλεγείσα αντιπρόεδρος, έχει αναλάβει το ρόλο της προώθησης αυτού του μηνύματος.

Σήμερα, Δευτέρα 22/1, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την πρόσβαση στην άμβλωση στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ, μία πολιτεία που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να συμμετάσχει μαζί με τον Μπάιντεν σε συγκέντρωση αφιερωμένη στο ίδιο θέμα στη Βιρτζίνια.

Η προεκλογική ομάδα των Μπάιντεν-Χάρις έχει επισημάνει τη σημασία της άμβλωσης, και έχει δημοσιοποιήσει βίντεο με προσωπικές ιστορίες, όπως αυτή της Όστιν Ντέναρντ από το Τέξας, που αναγκάστηκε να ταξιδέψει σε άλλη πολιτεία λόγω της περιοριστικής νομοθεσίας για να κάνει άμβλωση. Το ζήτημα της άμβλωσης έχει γίνει κεντρικό σημείο επικοινωνίας για τους Δημοκρατικούς, προσπαθώντας να κερδίσουν υποστήριξη για τις εκλογές.

Παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα απόφαση που επιτρέπει στις πολιτείες να ρυθμίζουν την άμβλωση, ο Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να αναδείξει τον κίνδυνο μιας πιθανής επιστροφής σε περιοριστικές πολιτικές. Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηριζόμενος από τη συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο, έχει δηλώσει περήφανος για τον ρόλο του στην ανατροπή της απόφασης “Ρόου εναντίον Ουέιντ”. Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι αυτή η κινητοποίηση θα διατηρηθεί μέχρι τις εκλογές, ενώ οι αντίπαλοι της άμβλωσης εξακολουθούν να διαδηλώνουν και να υποστηρίζουν τις περιοριστικές πρακτικές.

Σχετικές αναρτήσεις

Διάλογοι σοκ «καίνε» το κύκλωμα ναρκωτικών σε σχολεία στην Πάτρα: «Αδερφέ, θα σου φέρω καθαρό από Αθήνα!»

Newsroom

Σαράντα και μια ερωτήσεις-απαντήσεις για το νομοσχέδιο για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα Μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια

News Room G

Σοκαρισμένος ο Γιώργος Λιάγκας:«Έπαθα σοκ με αυτό που έμαθα για έναν γνωστό τραγουδιστή και έναν πολιτικό – Έχω πέσει από τα σύννεφα»

News Room G