magdasnews.gr
Για την υγεία μας

ΗΠΑ: Οι ΗΠΑ δίνουν χρηματοδοτήσεις σε κλινικές ψυχικής υγείας

Ως μέρος μιας προσπάθειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να επεκτείνει το δίκτυο των κοινοτικών κέντρων ψυχικής υγείας των ΗΠΑ, έως και 15 πολιτείες μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για επιχορηγήσεις 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό νέων Πιστοποιημένων Κοινοτικών Κλινικών Συμπεριφοράς Υγείας (CCBHC) στην περιοχή τους, το Υπουργείο Υγείας των Η.Π.Α. και το Human Services (HHS) ανακοίνωσε την Τρίτη.

Κλινικές ψυχικής υγείας

Η χρηματοδότηση για τις επιχορηγήσεις συμπεριλήφθηκε στον Διακομματικό Νόμο για Ασφαλείς Κοινότητες, που ψηφίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος. Αυτά τα κέντρα κρίσης είναι διαθέσιμα όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσουν οποιονδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας ή κατάχρησης ουσιών, ανεξάρτητα από την ικανότητά του να πληρώσει. Τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα κεφάλαια προγραμματισμού είναι επιπλέον των σχεδόν 300 εκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκαν τον Σεπτέμβριο για νέα και υπάρχοντα CCBHC, ανέφερε η υπηρεσία.

«Σήμερα μιλάμε για την παροχή στους Αμερικανούς υποστήριξης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, για την περίθαλψη κρίσεων», δήλωσε ο γραμματέας του HHS Xavier Becerra κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης. “Αυτό είναι κάτι που ήταν διαθέσιμο μόνο σε ορισμένους. Ανάλογα με το εισόδημά σας και τον ταχυδρομικό σας κώδικα, μπορεί να είστε εντελώς άτυχοι. Αυτό θα αρχίσει να αλλάζει.”

Η στρατηγική είναι να παρασχεθεί αρκετή χρηματοδότηση ώστε τουλάχιστον 10 ακόμη πολιτείες να μπορούν να ανοίγουν τις δικές τους τοπικές CCBHC κάθε δύο χρόνια, επεκτείνοντας σταδιακά ένα δίκτυο κέντρων κρίσης σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο γερουσιαστής Roy Blunt, R-Missouri, ηγέτης του τον δικομματικό νόμο του 2014 για την Αριστεία στην Ψυχική Υγεία και τη Θεραπεία Εξάρτησης που δημιούργησε τα CCBHC.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Με παραβατική συμπεριφορά συνδέονται οι διαταραχές πρόσληψης τροφής

News Room

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που “προειδοποιεί” ο ΕΟΦ για μεγάλο κίνδυνο!

News Room A

Πέρασε το σχέδιο νόμου, για παραγωγή και εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

News Room A