magdasnews.gr
News

Ισραήλ: Μια ανακωχή στη Γάζα δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΑΖΑ

Καθώς διαπραγματεύεται μια εκεχειρία μετά από μερικές εβδομάδες πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, το βόρειο Ισραήλ ετοιμάζεται για αύξηση της έντασης με τον πιο ισχυρό αντίπαλο: το λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ.

Μετά την απρόσμενη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, οι ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ αυξάνονται στα σύνορα.

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα διαθέτει έναν πραγματικό στρατό και ένα μεγάλο οπλοστάσιο, του οποίου έχει χρησιμοποιήσει μόνο ένα μέρος μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ειδικούς.

Τη Δευτέρα, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, το Ισραήλ στόχευσε τη Μπααλμπέκ, προπύργιο της Χεζμπολάχ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Το λιβανέζικο κίνημα αντέδρασε εκτοξεύοντας δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ.

Αυτές οι ανταλλαγές πυρών δεν εμπόδισαν τον Άριε και τη Ντίτζα Αλόν, ένα ζευγάρι Ισραηλινών περίπου 30 ετών, να κάνουν πεζοπορία περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα, στους πρόποδες του βουνού Χερμόν, σε περιοχή του κατεχόμενου Γκολάν.

«Θέλουμε έναν πόλεμο στον βορρά; Είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα» και «το σκεφτόμαστε συνεχώς», υπογράμμισε η Ντίτζα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται στον Λίβανο και στο Ισραήλ με τους αυξανόμενους αριθμούς των νεκρών και των εκτοπισμένων. Η πιθανότητα ενός πολέμου με τη Χεζμπολάχ είναι στο τραπέζι, με ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην περιοχή.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα σκυλιά μπορούν να συνδέουν λέξεις με αντικείμενα σύμφωνα με μελέτη

News Room G

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Γερμανία: Θα επιδώσουν κείμενο με τις θέσεις τους στα κυβερνητικά κόμματα

News Room G

Πού θα είναι υποχρεωτικό το ελληνικό τραγούδι – Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ!

Newsroom