magdasnews.gr
News

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Γερμανία: Θα επιδώσουν κείμενο με τις θέσεις τους στα κυβερνητικά κόμματα

Αγρότες από το Βρανδεμβούργο, που διαθέτουν 100-150 τρακτέρ, σχεδιάζουν να διασχίσουν το κέντρο του Βερολίνου για δύο ώρες σήμερα. Σκοπός τους είναι να παραδώσουν ένα κείμενο με τις απόψεις τους στα κεντρικά γραφεία των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP).

Οι αγρότες αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις επιδοτήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο. Παρά την απόρριψη του αιτήματός τους από την κυβέρνηση, οι αγρότες επιμένουν, ενώ η κυβέρνηση προτείνει τη σταδιακή εφαρμογή της απόφασης. Το σχέδιο προϋπολογισμού έχει ήδη περάσει από την επιτροπή της Bundestag και αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βρανδεμβούργου, Χένρικ Βέντορφ, δήλωσε: “Πρέπει να επιστρέψουμε στην αρχή, στο καθεστώς πριν από τη συζήτηση για το αγροτικό ντίζελ. Οι αποτυχίες της αγροτικής πολιτικής μέχρι σήμερα πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν συζητήσουμε για το μέλλον του αγροτικού πετρελαίου.”

Η αστυνομία προβλέπει περιορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της κίνησης των τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, με την κατάσταση να αναμένεται να εξομαλυνθεί μετά το μεσημέρι.

Σχετικές αναρτήσεις

Ευρώπη 2040: Το αύριο είναι σήμερα

News Room G

Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης για τους «11» που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

News Room G

Χιόνια στην Αττική: Πότε και που θα χιονίσει;

News Room G