magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Καρκίνος εγκεφάλου: Ένα βήμα πιο κοντά στην διάγνωση με απλές εξετάσεις αίματος

Η ανάπτυξη μιας απλής εξέτασης αίματος για γλοιοβλαστώματα (GBMs) θα μπορούσε να σημαίνει πρώιμη διάγνωση και πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές. Η έρευνα του Μπρίστολ, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Royal Society Interface, περιελάμβανε την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων για την αξιολόγηση της τρέχουσας χρήσης βιοδεικτών στην ανίχνευση GBM και πώς μπορούν να βελτιωθούν στρατηγικές που βασίζονται σε βιοδείκτες.

Η έρευνα είναι μέρος ενός ευρύτερου έργου CRUK υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ για την ανάπτυξη μιας οικονομικά προσιτής εξέτασης αίματος για τη διάγνωση όγκων εγκεφάλου. Αυτό το διεπιστημονικό έργο συνδυάζει την ανακάλυψη βιοδεικτών, την ανάπτυξη νανοσωματιδίων φθορισμού και νέες τεχνικές δοκιμών με υπολογιστική μοντελοποίηση. Ειδικότερα, στην πρόσφατη μελέτη, αναπτύχθηκαν μαθηματικά μοντέλα και συνδυάστηκαν με πειραματικά δεδομένα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για τον μελλοντικό βιοδείκτη GBM ινώδη όξινη πρωτεΐνη γλοίας (GFAP) η μείωση του τρέχοντος ορίου βιοδείκτη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρώιμη ανίχνευση GBM. Η ομάδα χρησιμοποίησε επίσης υπολογιστική μοντελοποίηση για να διερευνήσει τον αντίκτυπο των χαρακτηριστικών του όγκου και τις διαφορές των ασθενών στην ανίχνευση και τις στρατηγικές για βελτιώσεις.

Η Δρ Johanna Blee, επικεφαλής συγγραφέας και ερευνητική συνεργάτιδα στο Τμήμα Μηχανικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, σημείωσε: “Τα ευρήματά μας παρέχουν τη βάση για περαιτέρω κλινικά δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο της μείωσης του τρέχοντος ορίου ανίχνευσης για τον γνωστό βιοδείκτη, GFAP, ώστε να επιτραπεί προγενέστερη ανίχνευση GBM με χρήση αιματολογικών εξετάσεων.” “Αυτά τα μαθηματικά μοντέλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξέταση και σύγκριση νέων βιοδεικτών και δοκιμών για όγκους εγκεφάλου καθώς εμφανίζονται. Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα βοηθήσει τελικά την ανάπτυξη μιας απλής εξέτασης αίματος για όγκους εγκεφάλου, επιτρέποντας πρώιμες και πιο λεπτομερείς διαγνώσεις.”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο κορονοϊός συνδέεται με αυξημένο ως κατά 43% κίνδυνο νέας αυτοάνοσης ασθένειας

News Room A

Άνοια: Μικρότερος ο κίνδυνος για ηλικιωμένες που περπατάνε και είναι δραστήριες σωματικά

News Room A

Το πρώτο «έξυπνο» ακουστικό βαρηκοΐας στον κόσμο που συνδέεται και στο Ίντερνετ!

News Room