magdasnews.gr
People & Politics

Κατερίνα Ιωαννίδου: Ποια είναι η viral εθελόντρια που δίνει την ψυχή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Κατερίνα Ιωαννίδου: Ζητά να αποσυρθεί το πρόσωπό της από κομματική αφίσα η viral πυροσβέστης

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες, οι φωτογραφίες του προσώπου μιας εθελόντριας δασοπυροσβέστη, από το μέτωπο της φωτιάς στις Αφίδνες. Πρόκειται για την Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία στο πρόσωπό της κατάφερε να συγκεντρώσει τα συναισθήματα απόγνωσης όλων των Ελλήνων.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου από τον Πειραιά, εργάζεται ως υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είναι εθελόντρια πυροσβέστης.

Ενεργοποιήθηκε στον εθελοντισμό από τα 15 της και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή στις φωτιές στην Ηλεία το 2007, στο Μάτι το 2018, αλλά και στις πλημμύρες στην Εύβοια και στη Μάνδρα.

Mάλιστα στην περίπτωση της πυρκαγιάς στην Ανάβυσσο έχει αποκαλύψει πως δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανή από εκεί για αυτό και είχε πάρει τηλέφωνο τους γονείς της για να τους αποχαιρετήσει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε δηλώσει επίσης πως “κόλλησε” το μικρόβιο του εθελοντισμού από την παιδική της ηλικία, βλέποντας τον πατέρα και τη μητέρα της να τρέχουν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους στο σβήσιμο πυρκαγιών αλλά και στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από πλημμύρες και σεισμούς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σχετικές αναρτήσεις

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Olympia Dukakis

News Room A

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι κατέθεσε η σύζυγός του για τις τρεις καταγγελίες εις βάρος του (video)

News Room A

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Η Εκκλησία συνοδοιπόρησε με το λαό και κατά την Επανάσταση”

News Room A