magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κίνα κορωνοϊός: Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα στα ξενοδοχεία με ένα πιλοτικό υγειονομικό σύστημα

Το Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει να μειώσει την καραντίνα στα ξενοδοχεία για τις αφίξεις με την εισαγωγή ενός συστήματος υγειονομικού κώδικα 2 χρωμάτων, όπως ανέφερε η Sing Tao Daily σήμερα. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε 5 ημέρες καραντίνας στα ξενοδοχεία, μετά την οποία οι αφίξεις θα λάβουν τον λεγόμενο κίτρινο υγειονομικό κώδικα για 2 ημέρες που θα τους απαγόρευε την είσοδο σε περιοχές υψηλού κινδύνου όπου μπορούν να αφαιρεθούν οι μάσκες. Μια άλλη επιλογή που εξετάζεται είναι 4 ημέρες απομόνωσης του ξενοδοχείου που ακολουθούνται από περιορισμούς κίτρινου κωδικού για 3 ημέρες, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλείται άγνωστο άτομο. Το Χονγκ Κονγκ απαιτεί επί του παρόντος καραντίνα 7 ημερών για τις αφίξεις.

Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει απόφαση μέσα στις επόμενες 1 με 2 εβδομάδες, ανέφερε η κινεζόφωνη εφημερίδα. Η South China Morning Post ανέφερε ότι η πόλη μπορεί να εφαρμόσει τον κώδικα υγείας τύπου Κίνας στις αρχές Αυγούστου για να αποτρέψει τους ασθενείς με Covid-19 και όσους βρίσκονται σε καραντίνα από την είσοδο σε χώρους υψηλού κινδύνου. Οι αρχές πιέζουν να συνδέσουν το σύστημα κάρτας εμβολίων του Χονγκ Κονγκ με την εφαρμογή Leave Home Safe πιο αποτελεσματικά, εντοπίζοντας τα μολυσμένα άτομα με κόκκινο κωδικό και δίνοντας στις αφίξεις σε καραντίνα έναν κίτρινο κωδικό, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη άτομα που δεν εντόπισε.

Ξεχωριστά, το Χονγκ Κονγκ θα απαιτήσει από τους ταξιδιώτες στην πόλη να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο δήλωσης υγείας πριν επιβιβαστούν σε πτήση, χωρίς να τους επιτρέπει πλέον να κάνουν τα χαρτιά μετά την προσγείωση, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση. Κυριακή. Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου σε δοκιμαστική βάση. Εκτός από τις τυπικές λεπτομέρειες υγείας και άφιξης, οι επιβάτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό εμβολιασμού και αριθμό αναφοράς για διαμονή σε ξενοδοχείο σε καραντίνα, προκειμένου να λάβουν τον κωδικό QR που απαιτείται για να επιβιβαστούν σε μια πτήση στον οικονομικό κόμβο της Ασίας, δήλωσε η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Οι 6+1 τρόποι που ο καθημερινός καφές μπορεί να σώσει την υγεία μας

News Room A

Μαγιορκίνης: Τον Νοέμβριο ξεκινά το χειμερινό κύμα CoViD – Πόσο θα διαρκέσει

News Room A

Πρόβλημα στα νεφρά: Τα σημάδια στα χέρια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

News Room A