magdasnews.gr
Home - Συμβουλές

Knotty Girl: Η τέχνη του Macrame στη διακόσμηση του σπιτιού μας

Οι πολλές ώρες, μέρες, εβδομάδες της καραντίνας ώθησε πολλές από εμάς να δώσουμε λίγη προσοχή παραπάνω στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ο χειμώνας έφυγε, οπότε αυτή η τάση του boho/bohemian κατακλύζει τα social media. Macrame, χαλιά τύπου κουρελού ή από ψάθα, κεριά και πολλά κρόσσια σε μαξιλάρια και διακοσμητικά είναι μερικά από όσα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. 
 
Χαζεύοντας στο Instagram γνώρισα την Έλενα, η οποία βρίσκεται πίσω από το Knotty Girl. Μερικά από τα πιο ωραία macrame της πόλης και όχι μόνο. Το πλεκτό φωτιστικό με τα κρόσσια νομίζω είναι από τα items που κάθε γυναίκα θα ήθελε στο κομοδίνο της αν αγαπά αυτήν την τάση της διακόσμησης. 
 
Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις να “πλέκεις”
 
Από πολύ μικρή είχα επαφή με το πλέξιμο, παρέα με τη γιαγιά μου καθόμασταν με τις ώρες πλέκοντας στην αυλή της. Τη τέχνη του Μacrame τη γνώρισα τυχαία από μια γνωστή στην Αμερική Macrame/Fiber Artist , Elsie Goodwin, όπου παρέδιδε κάποια online courses. Έτσι δειλά δειλά ξεκίνησα να ψάχνω και να ενημερώνομαι για την τόσο ενδιαφέρουσα αυτή τέχνη.
 
Πόση ώρα σου μπορεί χρειάζεται ένα macrame για να είναι έτοιμο ;
 
Ένα μεγάλο project ίσως χρειαστεί αρκετές ώρες εργασίας. Από τη στιγμή της έμπνευσης έως το τελικό αποτέλεσμα ίσως πάρει αρκετές μέρες έως και εβδομάδες. Κατάλληλη επιλογή υλικών, μέτρημα, κόψιμο κορδονιών, πλέξιμο κτλ.
 knottygirl 95327817 258237245359632 9043873812649135680 n
 
Το boho /bohemian είναι μεγάλη τάση για τη διακόσμηση του σπιτιού. Ποια είναι τα must have διακοσμητικά που πρέπει να έχουμε για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά μας;
 
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να προσφέρουμε στο σπίτι μας ένα boho/bohemian style. Αρχικά το Βoho style συνδέεται άμεσα με τα φυσικά υλικά όπως και με τη τέχνη γενικότερα. Rattan υλικό στα έπιπλα, φυτά εσωτερικού χώρου, σε συνδυασμό με καλάθια και ένα όμορφο Macrame διακοσμητικό τοίχου η ένα Macrame φωτιστικό οροφής έχουμε μπει ήδη στο mood του boho / bohemian style.
 
Knotty girl. Πώς εμπνεύστηκες το brand name ;
 
Η λέξη knotty είναι ένας συνδυασμός του knot, που σημαίνει κόμπος, και του knaughty, που σημαίνει άτακτος. Είναι ένα λογοπαίγνιο που μου άρεσε και το χρησιμοποίησα στο brand μου.
 
Αν μια γυναίκα αγαπά την διακόσμηση αυτή, τι δώρο θεωρείς πως πρέπει να της κάνουμε;
 
Ένα πολύ όμορφο και χρήσιμο δώρο για μια γυναίκα είναι ένας Μacrame καθρέπτης. Θα ταίριαζε τέλεια στο υπνοδωμάτιο της και θα της έφτιαχνε αμέσως τη διάθεση
 
Πώς ξεκίνησες το Knotty girl και ποιες δυσκολίες συνάντησες ως νέα δημιουργός;
 
Όταν ξεκίνησα το Κnottygirl σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Η τέχνη του Macrame ήταν ακόμη άγνωστη στο κοινό όπως και το Boho Style γενικότερα εκείνη την εποχή. Άργησε πολύ να γίνει αποδεκτή  ως τέχνη από το κόσμο εφόσον δεν ήταν τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα .
 knottygirl 95329262 237205190856428 5295677507385065255 n
 
Τα macrame και όλα αυτά τα πλεκτά διακοσμητικά, μπορούμε να τα έχουμε τον χειμώνα στο σπίτι μας ή θεωρείται μια καλοκαιρινή τάση διακόσμησης. 
 
Τα Macrame διακοσμητικά όπως και άλλες πλεκτές δημιουργίες προσαρμόζονται σε όλες τις εποχές με τους κατάλληλους συνδυασμούς υλικών, υφών και υφασμάτων στη διακόσμηση. Για παράδειγμα το χειμώνα ένα υπέροχο Macrame στο τοίχο του σαλονιού μας , χαλί σε Morrocan ύφος όπως και πολλά μαξιλάρια και ριχτάρια στο ίδιο style μετατρέπουμε την ατμόσφαιρα αμέσως σε πιο ζεστή και cozy.
 

Πηγή: queen.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Διακόσμησε τρία σημεία του σπιτιού σου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι για μία καλύτερη ποιότητα ζωής

News Room A

Αυτά τα Χριστούγεννα φτιάξε μόνη σου στολίδια χρησιμοποιώντας ακόμη και τα όργανα γυμναστικής σου

News Room

Δεν φαντάζεσαι ποιο χρώμα πρέπει να βάλεις στη διακόσμηση του σπιτιού το καλοκαίρι (pics)

News Room