magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κορονοιός: Μετάλλαξη Όμικρον 4 – Τα συμπτώματα

Συνεχίζονται οι μεταλλάξεις του κορονοιού παγκοσμίως, με την πανδημία να προχωράει σε έναν ατέρμονο δρόμο.

Πιο αναλυτικά, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα και η θετικότητα ανεβαίνει σταδιακά κάθε μέρα. Πλέον η επικράτηση της Όμικρον 2 είναι καθολική αλλά φαίνεται πως και οι υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5 βρίσκονται επίσης στην κοινότητα.

Ειδικά για την Όμικρον 4 μίλησε η προεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός πως ένα από τα συμπτώματά της είναι ο υψηλός πυρετός μέχρι 40 βαθμούς που φοβίζει τους ασθενείς.

Επίσης, επιμένει στην χρήση μάσκας και δηλώνει πως ήταν παντελώς αντίθετη για κατάργησή της. Ωστόσο, θεωρεί αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Οι παραλλαγές 4 και 5

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

Σύμφωνα με το TIME, όσοι νόσησαν στο παρελθόν είναι επιρρεπείς σε επαναμόλυνση από την υποπαραλλαγή.

«Και κάθε φορά που μολυνόμαστε, είναι στην καλύτερη περίπτωση μια ταλαιπωρία. Και στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε εξουθενωτικά συμπτώματα», ανέφερε ο επιστήμονας Shishi Luo, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο της long-Covid, ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι κοινός ακόμη και μεταξύ των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί.

Τα 8 συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον

  • Βήχας
  • Καταρροή
  • Κούραση
  • Πονόλαιμος
  • Πονοκέφαλος
  • Μυϊκός πόνος
  • Πυρετός
  • Φτάρνισμα

Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

Related posts

Αθλητισμός: Βοηθά τους ασθενείς με ψωρίαση [vid]

News Room A

Αυτός είναι ο λόγος που ΔΕΝ πρέπει να παίρνεις βιταμίνη Α: Οι χρήσεις και οι παρενέργειες

News Room A

Long Covid Μελέτη: Η θεραπεία της φλεγμονής θα μπορούσε να είναι σωτήρια

News Room A