magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κρεμμύδια στα πέλματα: Μια περίεργη αλλά ωφέλιμη συνήθεια

Κρεμμύδια στα πέλματα: Μια περίεργη αλλά ωφέλιμη συνήθεια

Επειδή κάθε ένα από τα εσωτερικά όργανα του σώματος αντιστοιχεί σε κάποιο σημείο στο πέλμα, αν κοιμάστε με φέτες κρεμμυδιού πάνω στα πέλματά σας, θα έχετε πολλές ωφέλειες για την υγεία σας, τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική.

Βάλατε ποτέ στο πλάι σας ένα κομμένο κρεμμύδι για να προλάβετε ένα κρυολόγημα; Αν όχι, τότε πιθανώς έχετε τουλάχιστον ακούσει για τη μέθοδο του να κοιμάστε με κρεμμύδια στα πέλματα των ποδιών σας.

Όλοι εκπλήσσονται, ακόμα και γελάνε, όταν ακούσουν για πρώτη φορά αυτό το κόλπο. Εκπλήσσονται επίσης όταν μαθαίνουν ότι έχει όντως αποτέλεσμα.

Η μέθοδος οφείλει την επιτυχία της στην καθαριστική δράση που έχει το κρεμμύδι στον αέρα, κάτι που διευκολύνει την αναπνοή. Έτσι, όταν έχετε επίμονο βήχα, το λαχανικό αυτό έχει σχεδόν θαυματουργή δράση.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η μυρωδιά που γεμίζει το δωμάτιο. Για να εξουδετερώσετε την οσμή, υπάρχει μια ατελείωτη σειρά από φυσικά και χημικά αποσμητικά χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τα κρεμμύδια διαθέτουν εκπληκτικές ιδιότητες, γεγονός που εξηγεί την ιδιαίτερα τιμητική θέση που κατέχουν στην παραδοσιακή ιατρική. Κάθε κουλτούρα έχει συνταγές στις οποίες το κρεμμύδι αποτελεί το κύριο συστατικό.

Σήμερα θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να εξηγήσουμε τις ωφέλειες του να κοιμάστε με κρεμμύδια στα πέλματα των ποδιών σας.

Γιατί στα πέλματα;

Τα πόδιαΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ  παραμελούνται σε μεγάλο βαθμό από άποψη υγείας. Γενικά τους δίνουμε προσοχή μονάχα όταν πονάνε ή όταν μυρμηγκιάζουν λόγω προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα.

Αυτό συμβαίνει επειδή ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός νευρικών απολήξεων στα πέλματα των ποδιών, οι οποίες συνδέονται με ζωτικά όργανα.

Αυτά τα σημεία σύνδεσης ονομάζονται μεσημβρινοί. Αντιστοιχούν σε σημεία του βελονισμού. Έχουν τεράστιο ηλεκτρικό φορτίο το οποίο, όταν διεγείρεται, μας εξασφαλίζει πρόσβαση στο υπόλοιπο σώμα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο κορονοϊός μεταλλάσσεται για να γίνει πιο μεταδοτικός από αέρος, σύμφωνα με νέα έρευνα

News Room A

Έρπης ζωστήρας: Ποιές τροφές πρέπει να αποφεύγετε

News Room A

Χειρουργείο στη μέση: Οι μύθοι από τους οποίους πρέπει να απαλλαγούμε

News Room A