magdasnews.gr
News

Κυρ.Μητσοτάκης: Αύξηση της αρωγής για τους αγρότες – Πρόσθετη βοήθεια έως 10.000 ευρώ για ζημιές στον εξοπλισμό

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΚΑΙ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόσφατα αύξηση έως το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ στην πρώτη αποζημίωση για τους πληγέντες αγρότες. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις, τονίζοντας ότι οι αγρότες έλαβαν ήδη μια πρώτη βοήθεια ύψους 2 χιλιάδων ευρώ για τις ζημιές και τώρα υποβάλλουν αιτήσεις για τον πυρήνα της αποζημίωσης.

Η εν λόγω βοήθεια θα αυξηθεί από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό. Σκοπός είναι να επιτραπεί στους αγρότες να προετοιμαστούν για τη νέα περίοδο, ενώ εκκρεμούν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα κατεστραμμένα προϊόντα.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πρόσθετη αποζημίωση.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών: «Έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την τουρκική πλευρά σε πολλά επίπεδα και δεν αναφέρομαι μόνο στη δική μου σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν» είπε, συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα προσδιόρισε με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι τα όριά της, ενίσχυσε τις συμμαχίες της και θωρακίσαμε την οικονομία μας καθώς χωρίς ισχυρή οικονομία δεν πας πουθενά».

Σχετικές αναρτήσεις

Σοκ στη Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας – Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε μόλις κατάλαβε τους αστυνομικούς!

Newsroom

Εισαγγελική παρέμβαση για την αποστολή email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες του εξωτερικού

News Room G

Ανδ. Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να συζητήσει μια μελλοντική στρατηγική για τους αγρότες

News Room G