magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Μάγδα Τσέγκου: 5ο συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος»

Είχα την χαρά και την τιμή να παρουσιάσω το 5ο Συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Γίνε Άνθρωπος” με θέμα “Ξέρεις το όνομά της, όχι την Ιστορία της!”.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εξετάστηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη βία κατά των γυναικών, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης στην κοινωνία μας. Το συνέδριο προσέλκυσε συμμετέχοντες διαφόρων ηλικιών, ενισχύοντας την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών για την κοινωνική αλλαγή, ιδίως για το πολύ σημαντικό ζήτημα του victim blaming, της επίρριψης δηλαδή ευθυνών στο θύμα.

Δείτε το βίντεο του συνεδρίου εδώ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΚΟΥ - ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΚΟΥ – ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ

Οι συμμετέχοντες, από την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Εγκληματολογικής Ψυχολογίας και Ιδρύτρια του “Γίνε Άνθρωπος” Κέλλυ Ιωάννου, την Ειδική Παιδαγωγό/Φιλόλογο και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού Μαρία Γαλανοπούλου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη, αλλά και την Ιδρύτρια της Focus-Bari & Resilience Expert Ξένια Κούρτογλου, ένωσαν τις φωνές τους για να αναδείξουν την ανάγκη για αλληλεγγύη και εξάλειψη της βίας.

ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΣΜΗΝΑΣΙΑΝ
ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΣΜΗΝΑΣΙΑΝ

Μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση, απάντησαν στις ερωτήσεις και τις απόψεις του κοινού, οι οποίες δόθηκαν κατά την είσοδό τους στο χώρου συνεδρίου με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου, για τους λόγους έξαρσης της βίας και τα αίτια παραμονής σε μια κακοποιητική σχέση, γιατί καταγγέλονται λίγα περιστατικά αναλογικά με τον πραγματικό τους αριθμό, αλλά και πως θα πρέπει να δρούμε ως παρατηρητές απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ
ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συνεισφορά του ηθοποιού Γιώργου Καραμίχου, υποστηρικτή του “Γίνε Άνθρωπος”, όπου μέσα από ένα ενημερωτικό βίντεο, μετέφερε στο κοινό τις υπάρχουσες αντιλήψεις της κοινωνίας για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, αλλά και την άμεση ανάγκη για δράση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

Στο συνέδριο προβλήθηκε για πρώτη φορά η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους του “Γίνε Άνθρωπος”, “Ξέρεις το όνομα της, όχι την ιστορία της”, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Ντιάνα Φραγκιά, η οποία τονίζει τον πόνο και την ανασφάλεια του θύματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Η παρουσία των καλλιτεχνών Γιάννη ΖουγανέληΑντώνη Αγγελίδη, μέλος του Δ.Σ. του “Γίνε Άνθρωπος” και Κωνσταντίνο Τσιμούρη, σημείωσε την σπουδαιότητα της τέχνης ως μέσο ευαισθητοποίησης κατά της βίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΚΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΚΟΥ

Με την αμέριστη στήριξη της μητέρας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, Προέδρου του Γίνε Άνθρωπος, Αλεξάνδρας Μάκου, και την συγκινητική συμμετοχή της ως κεντρική ομιλήτριας, το συνέδριο γίνεται έκκληση για δράση, αγάπη και ελπίδα για έναν κόσμο ελεύθερο από βία.

Τέλος, οι συγκλονιστικές καταθέσεις ψυχής μιας νεαρής γυναίκας που κατάφερε να ξεφύγει από την κακοποιητική σχέση της, καθήλωσαν το κοινό κάνοντας το να δακρύσει μαζί τους και να συναισθανθεί τον πόνο τους.

ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Επισημαίνουμε ότι η, 25η Νοεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Αυτή η ημέρα αποτελεί υπενθύμιση για όλους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και ανισότητας.

ΣΤΑΘΗΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ

O οργανισμός “Γίνε Άνθρωπος” ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Ηλιούπολης, τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού γεγονότος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για έναν κόσμο όπου η ισότητα και ο σεβασμός κυριαρχούν.

ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ
ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ - ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΣΤΑΘΗΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ – ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ- ΠΕΤΡΟΣ ΚΕΛΕΣΗΣ
ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ- ΠΕΤΡΟΣ ΚΕΛΕΣΗΣ
ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ- ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ- ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ- ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ
ΚΕΛΛΥ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ

Σχετικές αναρτήσεις

Παραλία Γέρακας: Η Χαβάη της Μήλου (video)

News Room A

Η ιδιοκτήτρια του Cavo Tagoo Mykonos, Σούλα Λιάκου, στη Μάγδα Τσέγκου: “Καλύτερα μέτρα παρά να κλείσουμε τον Αύγουστο την Μύκονο” (video)

News Room M

Η εκδήλωση της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» με κεντρικό ομιλητή τον Νικόλαο Μακρόπουλο

News Room M