magdasnews.gr
People & Politics

Μαραντόνα – ιατρική έκθεση : «Πιθανή ανθρωποκτονία με δόλο»

Μαραντόνα - ιατρική έκθεση : «Πιθανή ανθρωποκτονία με δόλο»

Νέα ιατρική έκθεση για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, διέρρευσε στη δημοσιότητα και προκαλεί σοκ, δίνοντας άλλη τροπή στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, διέρρευσε στον τύπο της Αργεντινής, η πλήρης ιατρική έκθεση για το θάνατο του και σύμφωνα με αυτήν, τρεις εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Το πόρισμα της αυτοψίας ήταν ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή λόγω χρόνιας καρδιακής νόσου, ενώ υπεύθυνοι με την κατηγορία της «ιατρικής αμέλειας» θεωρήθηκαν οι προσωπικοί του γιατροί και νοσηλευτές. Μάλιστα, λέγεται ότι δεν ακολούθησε κανένα ειδικό σχέδιο διατροφής που καταρτίστηκε από επαγγελματίες και δεν έλαβε φάρμακα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα εν λόγω ζητήματα υγείας. «Ήταν απερισκεψία και απειρία», ανέφερει το δημοσίευμα της Todo Noticias.

Οι αντιφάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει στις καταθέσεις τους τα μέλη του ιατρικού προσωπικού όμως φαίνεται πως δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση. Το ιατρικό συμβούλιο δήλωσε πως ο Μαραντόνα πέθανε μεταξύ 4 και 6 π.μ., στη διάρκεια του ύπνου, αλλά η νοσοκόμα Νταϊάνα Μαδρίδ και ο Ρικάρντο Αλμιρόν, οι οποίοι φρόντιζαν τον Ντιέγκο μετά από την εγχείρηση στον εγκέφαλο, είχαν πει στους ανακριτές ότι ήταν ζωντανός όταν τον έλεγξαν το πρωί.

Οι υπάλληλοι του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον Μαραντόνα, πιστοποίησαν τον θάνατό του στις 13:15, ενώ οι νοσοκόμες δήλωσαν ότι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν για 45 λεπτά πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Clarin, οι αντιφάσεις αυτές ενδέχεται να ωθήσουν τους εισαγγελείς να αλλάξουν τις κατηγορίες από «ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από ιατρική αμέλεια» σε «εγκατάλειψη ενός ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο» και «ανθρωποκτονία με δόλο», με τους 7 κατηγορούμενους, που ερευνώνται να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 15 ως 25 ετών.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτά είναι τα 31 κόμματα που ενέκρινε ο Άρειος Πάγος για τις Ευρωκλογές – «Κόπηκαν» Σπαρτιάτες και άλλοι 14 σχηματισμοί

Newsroom

Κικίλιας – Μπαλατσινού: Δημοσίευσαν τις πρώτες φωτογραφίες με το γιο τους

News Room A

Γλυκά Νερά: Παντρεύτηκε ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά το μωρό της Κάρολαιν

News Room A