magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Μελέτη: Μπορεί η υγρασία και η ζέστη να σχετίζονται με ψυχικές διαταραχές;

Ο ζεστός και υγρός καιρός σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που σχετίζονται με ψυχικές διαταραχές (MD ), σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του Environment International. Ο Xinlei Deng, Ph.D., από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Rensselaer, και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια διασταυρούμενη μελέτη για να εξετάσουν εάν πολλοί μετεωρολογικοί παράγοντες θα μπορούσαν να προκαλέσουν επισκέψεις στο τμήμα έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με την MD χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο 2017 έως 2018.

Πώς συνδέεται η ζέστη και η υγρασία με τη ψυχική υγεία;

Η ηλιακή ακτινοβολία (SR), η σχετική υγρασία (RH), η θερμοκρασία, ο δείκτης θερμότητας (HI) και η βροχόπτωση ελήφθησαν από ένα σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο η SR όσο και η RH έδειξαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών που σχετίζονται με την MD σε καθυστέρηση από μηδέν έως εννέα ημέρες για κάθε αύξηση του εύρους διατεταρτημορίων (υπερβολικός κίνδυνος, 4,9 και 4,0 τοις εκατό, αντίστοιχα). Παρατηρήθηκε βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για τη θερμοκρασία (υψηλότερος κίνδυνος υπερβολής στην υστέρηση μηδέν έως δύο ημέρες, 3,7 τοις εκατό). Αυξημένος κίνδυνος παρατηρήθηκε σε μια περίοδο δύο εβδομάδων για το HI (περισσότερο εύρος κινδύνου, 3,7 έως 4,5 τοις εκατό), ενώ παρατηρήθηκε μια αντίστροφη συσχέτιση για τις ώρες βροχόπτωσης με MD (υπερβάλλον κίνδυνο, -0,5 τοις εκατό).

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, παρατηρήθηκαν ισχυρότερες συσχετίσεις για SR, RH, θερμοκρασία και HI. Η μεγαλύτερη αύξηση των MDs παρατηρήθηκε για τον συνδυασμό υψηλού SR, RH και θερμοκρασίας (υπερβάλλον κίνδυνο, 7,49 τοις εκατό). Οι ερευνητές παρατήρησαν μια ισχυρότερη συσχέτιση καιρού-MD για τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, τις διαταραχές της διάθεσης, τις διαταραχές συμπεριφοράς των ενηλίκων, τους άνδρες, τους Ισπανόφωνους, τους Αφροαμερικανούς, τα άτομα ηλικίας 46 έως 65 ετών και τους ασθενείς Medicare. «Για τα άτομα με ψυχικές διαταραχές, οι αλλαγές σε πολλαπλούς καιρικούς παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία», είπε ο Ντενγκ σε μια δήλωση.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΟΦ ανακάλεσε σιρόπι για τον βήχα – ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

News Room A

Νόσος Graves: Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο;

News Room A

Εγκεφαλικό: Ποια είναι τα αίτια και τα συμπτώματα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

News Room A