magdasnews.gr
News

Μέτα απο 18 χρόνια απελευθερώνεται ο χώρος του εργοταξίου του Μετρό στην Εγνατία και την Βενιζέλου

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, απελευθερώνεται σήμερα ο χώρος του εργοταξίου στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου.

Οι λαμαρίνες που περιορίζαν τον χώρο των εργασιών έχουν απομακρυνθεί, επαναφέροντας τον δρόμο στην προηγούμενη κατάσταση, με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση στην Εγνατία και τρεις λωρίδες κατά μήκος της Βενιζέλου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η πόλη υπέφερε, κυρίως ο εμπορικός και επιχειρηματικός τομέας στις περιοχές που επηρεάζονταν από τον άξονα του Μετρό. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, εκφράζει τη λύπη του για την καταστροφή του εμπορικού κόσμου, επισημαίνοντας ότι η εμπορική δραστηριότητα μειώθηκε στο 20% των προηγούμενων ετών.

Ο κ. Φιλιππίδης επισημαίνει ότι το έργο, που ξεκίνησε το 2006 για να ολοκληρωθεί το 2013, καθυστέρησε έντεκα χρόνια, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες που πλήττουν τους εμπόρους. Αναφέρει επίσης ότι ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των έργων, πολλοί παραμένουν αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα.

Η ανακούφιση μέσω μέτρων υπήρξε επιλεκτική και γεμάτη γραφειοκρατία, ενώ σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, οι προσπάθειες ανασυγκρότησης της περιοχής παραμένουν αβέβαιες.

Σχετικές αναρτήσεις

Έφυγε απο την ζωή ο Νίκος Κανάκης

News Room G

Έκρηξη σε βενζινάδικο στον Πειραιά: «Μύριζε μπαρούτι!» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Newsroom

Προσοχή: Τι αλλάζει και γιατί στις τράπεζες τις επόμενες ημέρες

Newsroom