magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα εμβόλια που προστατεύουν περισσότερο

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα εμβόλια που προστατεύουν περισσότερο

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και ιδιαιτέρως τα mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna) δείχνουν να παρέχουν έναν σημαντικό βαθμό προστασίας έναντι της βαριάς νόσησης, της νοσηλείας και του κινδύνου θανάτου λόγω της νόσου Covid-19 που έχει προκληθεί από τη νέα παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι τα εμβόλια Covid-19 που δεν είναι mRNA και χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα απέναντι στο να μολυνθεί κάποιος από την Ομικρον.

Αυτό, σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης, αφορά εμβόλια όπως τα AstraZeneca, Johnson & Johnson, τα κινεζικά εμβόλια Sinopharm και Sinovac και το ρωσικό Sputnik, τα οποία παρέχουν μεν μικρότερη ή μεγαλύτερη προστασία από σοβαρή νόσηση, αλλά κάνουν πολύ λίγα πράγματα για να σταματήσουν την εξάπλωση της Ομικρον.

Επειδή πολλές χώρες, ιδίως αναπτυσσόμενες, έχουν βασίσει τα εμβολιαστικά προγράμματά τους σε τέτοια μη mRNA εμβόλια, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία της πανδημίας το 2022.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί οι άνδρες δεν θέλουν να… κάνουν σεξ;

News Room

Διαβήτης: Τα προειδοποιητικά σημάδια στο δέρμα

News Room A

Όλα όσα θα γίνουν στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος της τετραετίας – Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

News Room A