magdasnews.gr
People & Politics

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και πάλι αρνητικός στον Covid-19 – Επανέρχεται κανονικά στα καθήκοντά του

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και πάλι αρνητικός στον Covid-19 - Επανέρχεται κανονικά στα καθήκοντά του
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμέων τέθηκε εκουσίως σε προληπτική καραντίνα, μετά από την ανακοίνωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Οικονόμου ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Σεβασιμώτατος κ. Συμεών μετά και από το μοριακό διαγνωστικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη και είναι και πάλι αρνητικό, επιστρέφει και πάλι στα ιερά καθήκοντά του.

Το μοριακό τεστ του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος
Το μοριακό τεστ του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, ο οποίος τηρώντας σταθερά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αίσθημα συνεπούς ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, τέθηκε εκουσίως στην ενδεικνυόμενη από τον ΕΟΔΥ προληπτική αυτοαπομόνωση, μετά από την συνάντηση που είχε την προηγούμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Οικονόμου, και καθώς και τα οκτώ συνεχόμενα διαγνωστικά test ταχείας ανίχνευσης, στα οποία υποβλήθηκε, όλες τις ημέρες ήταν αρνητικά, αλλά κατόπιν και του σημερινού τελικού επαναληπτικού μοριακού διαγνωστικού ελέγχου RT-PCR (βλ. συνημμένως), στο οποίο υπεβλήθη νωρίς το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το οποίο ήταν και πάλι αρνητικό, ως εκ τούτου,  επανέρχεται άμεσα και στα δια φυσικής παρουσίας καθήκοντά του, τηρουμένων πάντα των σχετικών μέτρων προστασίας.

Λόγω δε των νέων μέτρων, τα οποία έχουν επιβληθεί στην Π.Ε. Φθιώτιδος (επιδημιολογικό επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου), το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

11:00 π.μ. Πλατεία Ελευθερίας, Κτίριο Π.Ε. Φθιώτιδος.  Αυτοπρόσωπη στήριξη του Σεβασμιωτάτου στην προσπάθεια Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του «Όλοι μαζί μπορούμε».

12:00 μ.μ. Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Παναγίας Ξηριώτισσας. Ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει μόνο με τον Προϊστάμενο του Κοιμητηριακού Ναού, Πρωτ. π. Αλέξανδρο Κοτσουράκη,  μνημόσυνο Ψυχοσαββάτου για όλους ανεξαιρέτως τους κεκοιμημένους, οι οποίοι αναπαύονται στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας. Το πρωί σήμερα ο κ. Συμεών ετέλεσε την Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως απάντων των τεθνεώτων στο Ιερό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Ιερού Επισκοπείου.

12:30 μ.μ. Στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Παναγίας Ξηριώτισσας ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει και πάλι μόνος μετά του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθόπουλου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος,  παρουσία για λόγους υγειονομικούς μόνο του Ενδοξωτάτου  κ. Φρουράρχου, Ταξιάρχου Ιωάννη Ανδριώτη.

17:00 μ.μ. Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός και ομιλία στην σειρά ομιλιών «ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ» κεκλεισμένων των θυρών.

(ραδιοφωνική & διαδικτυακή μετάδοση).

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

07:30 π.μ. Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Όρθρος και Θεία Λειτουργία υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας,  Πρωτ. π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, στην οποία ο Σεβασμιώτατος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 (τηλεοπτική, ραδιοφωνική & διαδικτυακή μετάδοση).

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

16:00 μ.μ. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κατόπιν προσκλήσεως της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ερίτιμης κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, θα παραβρεθεί στην διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την έναρξη της οποίας θα κηρύξει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Εξοχωτάτη κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,  και θα συμμετάσχουν εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Το πρόγραμμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του «Όλοι μαζί μπορούμε»
Το πρόγραμμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του «Όλοι μαζί μπορούμε»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κατόπιν προσκλήσεως της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ερίτιμης κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, θα παραβρεθεί στην διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την έναρξη της οποίας θα κηρύξει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Εξοχωτάτη κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,  και θα συμμετάσχουν εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες. Δείτε το πρόγραμμα:

Σχετικές αναρτήσεις

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Δημήτρης Κοντομηνάς: “Είναι διασωληνωμένος και έχει μείνει 60 κιλά”

News Room A

Αυτός είναι ο λόγος που η Λίνα Μενδώνη έλειπε χθες από τη Βουλή

News Room A

Χάρης Θεοχάρης στον πατέρα του: “Αντίο, φίλα μου τη μαμά…”

News Room A