magdasnews.gr
People & Politics

Μητσοτάκης για δολοφονία 28χρονης: Μας πόνεσε και μας εξόργισε – Θα τιμωρηθούν όποιοι αστυνομικοί ευθύνονται

«Είναι αδιανόητο να πέφτει νεκρή μια νέα γυναίκα από το χέρι του πρώην συντρόφου της λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο κατέφυγε για να ζητήσει προστασία από αυτόν. Μας πόνεσε και μας εξόργισε όλους, εμένα πρώτο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση που δημοσιεύει κάθε Κυριακή.

Αναφερόμενος στη δολοφονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «οι ευθύνες θα καταλογιστούν και όποιοι από τους αστυνομικούς πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν, ενώ ο δράστης είναι ήδη αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη».

Όπως γράφει, από τον Ιανουάριο έως πρόσφατα αναφέρθηκαν στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο σχεδόν 6.500 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και η Άμεση Δράση ανταποκρίθηκε σε τουλάχιστον 4.800. Επίσης, 270 γυναίκες χρησιμοποίησαν το νέο εργαλείο panic button. «Ήδη ανακοινώθηκαν ορισμένες αλλαγές, με πιο καίρια τη μεταφορά πλέον κάθε θύματος σε ασφαλή χώρο και τη διαμονή του εκεί μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή του. Επιπλέον, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν δημιουργηθεί άλλα 45 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα και επεκτείνεται πανελλαδικά η χρήση του Panic Button», πρόσθεσε.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση, ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης και στα αυξημένα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές νέους, αγόρια και κορίτσια. Αυτήν την εβδομάδα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ξεκινά η εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της βίας στα σχολεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο προσωπικός αριθμός κάθε πολίτη, που όπως σημείωσε, είναι μεγάλη ψηφιακή καινοτομία, που θα κάνει ευκολότερη την επαφή με το δημόσιο, θα είναι έτοιμος έως τον Ιούνιο.

Αναφορά έκανε και στον νέο δικαστικό χάρτη, που τέθηκε σε διαβούλευση την Πέμπτη και προβλέπει την ενοποίηση ειρηνοδικείων και πρωτοδικείων. «Στο εξής, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, σε κάθε νομό δηλαδή, θα υπάρχει μόνο ένα Κεντρικό Πρωτοδικείο, ανέφερε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από την παρέμβαση θα μειωθεί ο συνολικός χρόνος εκδίκασης σε όλους τους βαθμούς κατά 30%, δηλαδή κατά 450 ημέρες.

Σχετικές αναρτήσεις

Συγκινητική φωτογραφία του Φίλιππου και της Ελισάβετ με τα δισέγγονά τους

News Room A

Γιορτή της Μητέρας: Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

News Room M

Σπύρος Φωκάς: Επιδείνωση της υγείας του 

News Room A