magdasnews.gr
People & Politics

Μπιλ Γκέιτς: Ο άνθρωπος που προέβλεψε τον κορωνοϊό, προειδοποιεί τώρα για δύο ακόμη κρίσεις

Μπιλ Γκέιτς: Ο άνθρωπος που προέβλεψε τον κορωνοϊό, προειδοποιεί τώρα για δύο ακόμη κρίσεις

Ο συνιδρυτής της Microsoft, είχε προειδοποιήσει πριν από μερικά χρόνια ότι ο κόσμος θα ήταν απροετοίμαστος για την επόμενη επιδημία και τον περασμένο χρόνο δυστυχώς δικαιώθηκε με τον νέο κορωνοϊό.

Ο Γκέιτς είχε προβλέψει την διασπορά του ιού όταν στη διάρκεια ομιλίας του στο Ted Talk με τίτλο: “Η επόμενη επιδημία; Δεν είμαστε έτοιμοι”, είχε εκφράσει την άποψη το 2015 ότι φορείς ενός νέου ιού θα αισθάνονται αρκετά καλά, ενώ μπορεί να τον μεταδώσουν, σε βαθμό που να μπαίνουν χωρίς προφυλάξεις σ’ ένα αεροπλάνο ή ένα κατάστημα. “Αν κάτι σκοτώσει πάνω από δέκα εκατ. ανθρώπους τις επόμενες δύο δεκαετίας, πιθανώς θα είναι ένας λίαν λοιμογόνος ιός παρά ένας πόλεμος. Όχι πύραυλοι, αλλά μικρόβια”, είχε πει συγκεκριμένα ο Μπιλ Γκέιτς.

Δείτε την ομιλία του στο TedX

Έξι χρόνια μετά και με την πανδημία της Covid-19 να καλπάζει στον πλανήτη, ο Γκέιτς, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαφόρων θεωριών συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκε στο δίκτυο Veritasium του YouTube και επανήλθε με νέες, εφιαλτικές προβλέψεις για τις μέγιστες απειλές που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα: την κλιματική αλλαγή και τη βιοτρομοκρατία.

Δείτε το video:

“Δεν μου δημιουργεί ευχάριστο συναίσθημα να επισημαίνω κάτι του τύπου: “σας τα έλεγα”. Υπάρχουν πολλοί λοιμογόνοι ιοί του αναπνευστικού και κατά καιρούς θα αναδύονται. Οι ασθένειες του αναπνευστικού είναι πολύ τρομακτικές επειδή μπορεί να κυκλοφορείς με αεροπλάνο ή λεωφορείο και να είσαι φορέας, σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, όπως του Έμπολα, όταν είσαι καθηλωμένος στο κρεβάτι ενός νοσοκομεία, την ώρα που άλλοι μολύνονται. Η μία είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε σ’ αυτή την πανδημία. Η άλλη είναι η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει μία καταστροφή, θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό κι αυτό σημαίνει εν προκειμένω ότι η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού θα είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση.”, ακούγεται να λέει στο video ο Μπιλ Γκέιτς.

Ακολουθήστε το Magdas News και στο Google News πατώντας ΕΔΩ!

Σχετικές αναρτήσεις

Μητρ. Φθιώτιδος στο Πρώτο για την εικόνα “Άξιον Εστί”: Η Παναγία είναι πηγή ελπίδας – Δεν έχει ανάγκη από δημοφιλία, είναι η μητέρα μας

Newsroom E

Η νέα απορία του Στέφανου Τσιτσιπά δεν πέρασε απαρατήρητη: “Γιατί δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος στα νότια προάστια;”

News Room A

Επιδρομή στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα

News Room A