magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Νέα δεδομένα για τη Μετάλλαξη Όμικρον: Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές!

Νέα δεδομένα για τη Μετάλλαξη Όμικρον: Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές!

Ραγδαία αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Ομικρον. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κρούσματα αυτή την ώρα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ για το επιδημιολογικό αποτύπωμα των εορτών, υποστήριξε ότι αν και ακόμα δεν είναι γνωστό, η ίδια είναι προβληματισμένη για τα κρούσματα των επόμενων ημερών.

«Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, αλλά η εύκολη μεταδοτικότητα του ιού και η κινητικότητα αυτών των ημερών θα έχει ως αποτέλεσμα όσοι αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι να την αρπάξουν από τον ιό… Είναι το είδος του ιού, ο Όμικρον που μολύνει πάρα πολύ εύκολα -πέντε φορές περισσότερο από τη Δέλτα- και τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δεύτερη μέρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το μειώσεις άμεσα εκτός από το να παίρνεις τα μέτρα προστασίας σου», ανέφερε η καθηγήτρια.

«Οι συμπτωματικοί ασθενείς της Όμικρον έχουν συμπτώματα που διαφέρουν από αυτά της Δέλτα. Η Όμικρον σου κάνει έναν πονόλαιμο, ένα συνάχι, έναν ελαφρύ πονοκέφαλο που θυμίζουν τα κοινά κρυολογήματα του χειμώνα. Γεγονός που είναι και καλό και κακό μαζί: Είναι καλό γιατί συνήθως σε τρεις ημέρες είσαι καλά. Η διάρκειά της είναι βραχεία. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους ιούς και ειδικά με την Δέλτα που αναδιπλασιαζόταν εβδομήντα φορές περισσότερο στους πνεύμονες. Ο ιός της Όμικρον πολλαπλασιάζεται στο ανώτερο αναπνευστικό…. Η Όμικρον μπορεί να σε ξαναμολύνει τέσσερις και πέντε φορές. Άρα, το εμβόλιο είναι μπροστά μας και δεν πρέπει να το ξεχνάμε», συνέχισε η ίδια.

Τέλος, η Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε ότι πρέπει να παίρνουμε αυστηρά μέτρα προφύλαξης, φορώντας τη μάσκα μας και τηρώντας τις αποστάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σχετικές αναρτήσεις

Αρθρώσεις: Συμβουλές για να διατηρήσετε τις αρθρώσεις υγιείς καθώς μεγαλώνετε

News Room A

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το μόνο σύμπτωμα που εμφανίζει ένας στους πέντε ασθενείς

News Room A

Καρδιά: Εξειδικευμένα προβλήματα που έχουν οι άντρες

News Room A