magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Νέα Μελέτη: Η υπέρβαση των οδηγιών άσκησης ενισχύει την επιβίωση σε ένα σημείο

Νέα Μελέτη: Μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι η υπέρβαση της τρέχουσας καθοδήγησης σχετικά με τα επίπεδα μέτριας και έντονης σωματικής δραστηριότητας μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή κάποιου. Οι Αμερικανοί συμβουλεύονται να κάνουν τουλάχιστον 150 έως 300 λεπτά την εβδομάδα μέτριας άσκησης ή 75 έως 150 λεπτά την εβδομάδα έντονης άσκησης ή έναν ισοδύναμο συνδυασμό και των δύο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη σωματική δραστηριότητα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Αποτελέσματα από περισσότερους από 100.000 ενήλικες στις ΗΠΑ που παρακολουθήθηκαν για 30 χρόνια έδειξαν ότι τα άτομα που έκαναν διπλάσιο από το προτεινόμενο εύρος μέτριας ή έντονης σωματικής δραστηριότητας εβδομαδιαίως είχαν τον χαμηλότερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο θνησιμότητας.

Οι ενήλικες που ανέφεραν ότι ολοκλήρωσαν τετραπλάσια από τα ελάχιστα συνιστώμενα επίπεδα δραστηριότητας δεν είδαν σαφές όφελος για την αύξηση της θνησιμότητας αλλά και καμία βλάβη, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου στο περιοδικό Circulation. “Πιστεύω ότι ανησυχούμε περισσότερο για το κατώτερο άκρο και τους ανθρώπους που δεν κάνουν καν το ελάχιστο, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι καθησυχαστικό για τους ανθρώπους που τους αρέσει να κάνουν πολλή άσκηση”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Edward Giovannucci, MD, ScD, με το Harvard T.H.

Το Chan School of Public Health, Βοστώνη, Μασαχουσέτη, είπε στο theheart.org | Καρδιολογία Medscape. Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι η μακροχρόνια, υψηλής έντασης άσκηση (π.χ. μαραθώνιος, τρίαθλο και ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων) μπορεί να σχετίζεται με αυξημένους κινδύνους κολπικής μαρμαρυγής, ασβεστοποίησης στεφανιαίας αρτηρίας και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.

Μια πρόσφατη ανάλυση από την Copenhagen City Heart Study ανέφερε επίσης μια συσχέτιση σε σχήμα U μεταξύ της μακροχρόνιας θνησιμότητας από κάθε αιτία και 0 έως 2,5 ωρών και περισσότερων από 10 ωρών εβδομαδιαίας, αθλητικών δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου.

Οι περισσότερες μελέτες που υποδηλώνουν βλάβη, ωστόσο, έχουν χρησιμοποιήσει μόνο μία μέτρηση της σωματικής δραστηριότητας, καταγράφοντας ένα μείγμα ανθρώπων που ασκούνται χρόνια σε υψηλά επίπεδα και εκείνων που το κάνουν σποραδικά, κάτι που πιθανώς μπορεί να είναι επιβλαβές, είπε ο Giovannucci. «Ήμασταν καλύτερα σε θέση να δούμε τη συνεπή μακροπρόθεσμη δραστηριότητα και είδαμε ότι δεν υπήρχε κανένα κακό».

Η μελέτη περιελάμβανε 116.221 συμμετέχοντες στη Μελέτη Νοσηλευτών Υγείας και στη Μελέτη Παρακολούθησης Επαγγελματιών Υγείας μεταξύ 1988 και 2018, οι οποίοι συμπλήρωσαν έως και 15 (διάμεσος, 11) ερωτηματολόγια για την υγεία και τη σωματική τους δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο που ενημερώνονταν κάθε 2 χρόνια.

Οι περισσότεροι ήταν Λευκοί (96%), το 63% ήταν γυναίκες και ο μέσος όρος ηλικίας και δείκτης μάζας σώματος κατά την παρακολούθηση ήταν 66 έτη και 26 kg/m2.

Κατά τη διάρκεια 30 ετών παρακολούθησης, υπήρξαν 47.596 θάνατοι. «Οποιαδήποτε προσπάθεια αξίζει» Η ανάλυση διαπίστωσε ότι τα άτομα που πληρούσαν τις οδηγίες για μακροχρόνια έντονη σωματική δραστηριότητα (75-150 λεπτά/εβδομάδα) μείωσαν τον προσαρμοσμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο (CVD) κατά 31%, από μη καρδιαγγειακά αίτια κατά 15%. , και όλες τις αιτίες κατά 19%, σε σύγκριση με εκείνες που δεν έχουν μακροχρόνια έντονη δραστηριότητα.

Όσοι συμπλήρωναν 2 έως 4 φορές το συνιστώμενο ελάχιστο (150-299 λεπτά/εβδομάδα) είχαν 27%-33% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, 19% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας μη καρδιαγγειακής νόσου και 21%-23% χαμηλότερο κίνδυνο για όλους τους κινδύνους που προκαλούν θνησιμότητα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Αλτσχάιμερ: Στο 98% των ασθενών ξεκινάει με αυτό το σύμπτωμα – Δυστυχώς σπανίως το συνειδητοποιούμε

News Room A

Τι σημαίνει αν πονάει το σαγόνι σας όταν ξυπνάτε

News Room A

H ΕLPEN ταξίδεψε με τη Σύμπλευση στα Ακριτικά Νησιά της χώρας μας

News Room A