magdasnews.gr
People & Politics

Νίκος Χαρδαλιάς – Μανώλης Σφακιανάκης: Το χρονικό της ρήξης – Από τις δηλώσεις για τη δολοφονία της Κυριακής, στη διαγραφή

Στη διαγραφή του Μανώλη Σφακιανάκη από την παράταξη «Αττική Μπροστά» προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τις δηλώσεις του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση της δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους, όταν δήλωσε ότι ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή επειδή τον προκάλεσε, καθώς ήταν χαρούμενη στα social media.

Η διαγραφή Σφακιανάκη από τον Χαρδαλιά

«Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή», τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς στη δήλωσή του.

«Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας», σημειώνει.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Αττικής θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. «Να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».

Είμαι Υδροχόος, απαντά ο Σφακιανάκης

Ο Μανώλης Σφακιανάκης έκανε μια ανάρτηση στα social media, μετά τη διαγραφή του από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Μας αρέσουν τα challenges, είμαστε Υδροχόοι, γεννημένοι για να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας. Το έχω κάνει πολλές φορές στη ζωή μου. Η άποψή μου ήταν και είναι μία χρόνια τώρα. Όταν σε μια σχέση υπάρχει χωρισμός και μετά υπάρχει το πικάρισμα και ο αντιπερισπασμός μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Αυτό το πιστεύω, το έχω δει, το έχω διαχειριστεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις» λέει μεταξύ άλλων σε βίντεο που ανέβασε στα social media.

Και συμπληρώνει: «Όταν δύο άνθρωποι έχετε μία σχέση και χωρίζετε, όταν γράφει ο ένας κι ο άλλος στα κοινωνικά δίκτυα “περνάω καλά”, αυτός που δεν περνάει καλά έχει θέμα. Κι όταν είναι ψυχικά άρρωστος κάνει πράγματα που δεν πρέπει».

«Καταδικάζω τον φόνο της Κυριακής, καταδικάζω την Ελληνική Αστυνομία, είμαι ενάντια στους φονιάδες και τους δολοφόνους, όμως είμαι υπέρ της αλήθειας κι αυτό είναι μια αλήθεια όσο κι αν πειράζει κάποιους. Εγώ θα την πω, όσο μεγάλο κι αν είναι το τίμημα. Είχα ένα τηλέφωνο από τον κύριο Χαρδαλιά ότι θα είμαι εκτός ομάδας. Το δέχτηκα, να είναι καλά» προσθέτει.

Επίσης, μετά την ανάρτηση που έκανε στα social, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «προτιμώ να φύγω από την παράταξη Χαρδαλιά απ’ το να κάνω κωλοτούμπες και να ψήνω το μπιφτέκι αλλιώς”» και ότι «μας αρέσουν τα challenges, είμαστε Υδροχόοι, γεννημένοι για να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας», ο Μανώλης Σφακιανάκης επανέρχεται κάνοντας λόγο για «δολοφονία της προσωπικότητάς μου». Σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει επίσης, πως «οι αρχές μου είναι γνωστές και αδιαπραγμάτευτες» και ότι «σέβομαι τον θεσμό του Περιφερειάρχη, όχι όμως τις πολιτικές σκοπιμότητες».

Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Σφακιανάκη:

Σχετικά με την δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και την αποπομπή μου από την παράταξη ”Αττική Μπροστά” έχω να δηλώσω τα εξής:

Η τοποθέτησή μου για το τραγικό γεγονός της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων ήταν ξεκάθαρη και βασιζόταν στην επιστημονική και επαγγελματική μου εμπειρία. Έγινε δε, στο πλαίσιο ενός πολύ περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ακριβή και λεπτομερή της διατύπωση.

Από χθες βιώνω μία προσπάθεια ”δολοφονίας” της δικής μου προσωπικότητας, ενάντια σε κάθε λογική, με φανερό σκοπό την αποδόμησή μου σε επαγγελματικό και πολιτικό επίπεδο.

Ίσως φταίει η μεγάλη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι 17.000 συμπολίτες μου, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβριο με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αντιλαμβανόμενοι την αλήθεια που υπηρετώ την οποία και συνεχίζω να υπηρετώ…

Είναι στ’ αλήθεια δυνατόν, να πιστεύει κάποιος ότι θα μπορούσα να δικαιολογήσω έναν δολοφόνο και ένα τέτοιο απεχθές και στυγνό έγκλημα;

Έχοντας δώσει αγώνες και μάχες κατά της εγκληματικότητας επί πολλές δεκαετίες, υπηρετώντας τον Έλληνα πολίτη από τη θέση του Αξιωματικού της Αστυνομίας, παραμένω σταθερά δίπλα του, χωρίς να νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στα τρολς του διαδικτύου.

Η ηθική μου, οι αρχές μου και οι αξίες μου είναι γνωστές σε όλον τον κόσμο, είναι αναλοίωτες από θέσεις εξουσίας και δεν τροποποιούνται ανάλογα με τα πολιτικά συμφέροντα και τις απαιτήσεις του Twitter.

Υπό το βάρος αυτών των πιέσεων, διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Σέβομαι τον κ. Χαρδαλιά, τον ευχαριστώ για τη σύντομη συνεργασία, αλλά δεν αποδέχομαι ως άνθρωπος, οικογενειάρχης και πατέρας καμία αμφισβήτηση για τις ηθικές μου αξίες.

Μετά από τόσα χρόνια, βρίσκω περιττό να υπογραμμίσω ότι βρίσκομαι πάντα στην πλευρά του θύματος και όχι του θύτη.

Αλλά πέρα από τις κατά τα άλλα όμορφες συζητήσεις καφενειακού τύπου, εγώ αναλαμβάνω καθημερινά την ευθύνη να παρέχω χρήσιμες συμβουλές στις γυναίκες- και στους άνδρες- που βρίσκονται σε τέτοια αδιέξοδα και κινδυνεύουν.

Σε μια κοινωνία που αλλάζει, τα σύγχρονα λαϊκά δικαστήρια της κοινωνικής δικτύωσης έρχονται να καλύψουν κάτω από το χαλί την πραγματική κατάσταση του κοινωνικού και διαδικτυακού εγκλήματος. Στη σημερινή κοινωνία έχουμε χρέος όλοι μας να είμαστε χρήσιμοι και να καθοδηγούμε τον κόσμο για να νιώθει πιο δυνατός και ασφαλής.

Αυτόν τον ρόλο δε μπορεί να μου τον στερήσει κανείς, διότι έτσι αισθάνομαι τη χρησιμότητά μου στην κοινωνία.

Δεν υπήρξα -και δε φιλοδοξώ- να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, ώστε να με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

Παραμένω ένας απλός άνθρωπος, που στόχο έχει την προστασία των συμπολιτών του και μόνο.

Και κάτι ακόμα. Τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας γνωρίζουν ότι είμαι εδώ και πολλά χρόνια πρακτικά δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους. Όχι με ανέξοδες ανακοινώσεις.

Αλλά με φυσική παρουσία 24 ώρες το 24ωρο.

Στον πόνο, στη δυσκολία, στην αγωνία, στη μάχη που δίνουν, για να κερδίσουν πίσω τη χαμένη τους ζωή, που κάποιοι εγκληματίες τούς στερούν, μέσα από το Ινστιτούτο μας, το CSI INSTITUTE.

Σχετικές αναρτήσεις

Σεμίνα Διγενή: Ευτυχώς που ξέσπασε τσουνάμι καταγγελιών για κακοποίηση!

News Room A

Συγκλονίζουν οι συνεργάτες του Γιώργου Τράγκα: “Ο χρόνος έχει παγώσει στο γραφείο του μετά τον θάνατό του”

News Room A

Και επίσημα χωρίς twitter ο Ντόναλντ Τραμπ – “Θα φτιάξω δική μου πλατφόρμα”, λέει ο ίδιος

News Room A