magdasnews.gr
People & Politics

Νίκος Κάτσικας: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε

Νίκος Κάτσικας: "Μέσα από το διαμέρισμα του αναδυόταν μια άσχημη μυρωδιά" - Έτσι μπούκαραν μέσα

Ο Νίκος Κάτσικας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Γκίζα το περασμένο Σάββατο. Ο θάνατός του είναι δολοφονία, με τις αρχές να έχουν ήδη συλλάβει έναν ύποπτο.

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας 

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Σχετικές αναρτήσεις

Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτοί είναι οι κληρονόμοι της περιουσίας του

News Room A

Διέψευσε ο Τζόνσον την περιβόητη γκάφα πως προτιμά «χιλιάδες νεκρούς από ένα τρίτο lockdown»

News Room A

Κώστας Χαρδαβέλλας: Η κατάθεση ψυχής για τον καρκίνο – “Στην αρχή παθαίνεις ένα σοκ – Η ψυχολογία είναι το 50%”

News Room A