magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Νιώθεις μικρές “σουβλιές στην καρδιά”; – Τότε ίσως πάσχεις από αυτό το σύνδρομο

Νιώθεις μικρές "σουβλιές στην καρδιά"; - Τότε ίσως πάσχεις από αυτό το σύνδρομο

Ποιο σύνδρομο προκαλεί ξαφνική “σουβλιά στην καρδιά” σε νέους ανθρώπους; Όσοι το παθαίνουν αναφέρουν ότι αισθάνονται κάτι σαν “σουβλιά” στο στήθος όταν αναπνέουν, με τον πόνο να εστιάζεται κάπου κάτω από την αριστερή θηλή.

Ο λόγος για το Precordial Catch Syndrome, το οποίο εμφανίζεται συνήθως όταν ένα άτομο είναι σε κατάσταση ηρεμίας, ειδικά εάν βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης ή εάν σκύβει.

Δεν υπάρχει προφανής αιτία για το σύνδρομο PCS. Ενώ η ξαφνική έναρξη του πόνου μπορεί να είναι τρομακτική, δεν προκαλείται από καρδιακή προσβολή ή πνευμονική νόσο. Το σύνδρομο PCS μπορεί να εμφανιστεί λόγω απότομης σωματικής ανάπτυξης στην εφηβεία, ή κακής στάσης σώματος, ή ενός τραυματισμού, όπως κάποιο χτύπημα στο στήθος.

Οι γιατροί μπορεί να συστήσουν κάποιο απλό αντιφλεγμονώδες για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Η χαλάρωση και η αργή αναπνοή μπορεί να βοηθήσουν, όπως και η αλλαγή της στάσης του σώματος από καθιστή ή ξαπλωμένη σε όρθια θέση. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν PCS συμβουλεύουν να παίρνει κανείς ρηχές αναπνοές μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.

Υπάρχει ένα σύνδρομο που αποτελεί κοινή αιτία ξαφνικού πόνου στο στήθος σε μεγαλύτερα παιδιά και νεαρούς ενήλικες.

Σχετικές αναρτήσεις

Αλτσχάιμερ: Σημάδια εντοπίζονται πριν γίνουν εμφανή τα σημαντικά συμπτώματα

News Room A

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λοίμωξη νεφρού

Newsroom E

Γλαύκωμα: Πώς συνδέεται το γλαύκωμα με τον κακό ύπνο;

News Room A