magdasnews.gr
News

Ο Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεση στη Γάζα

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ

Σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε τη διεθνή πίεση και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η επόμενη κίνηση θα είναι στη Ράφα, το μοναδικό σχετικά ασφαλές μέρος στον πυκνοκατοικημένο θύλακα της Γάζας, και ότι αυτή η επίθεση θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις από τους συμμάχους του να μην επιτεθεί στη Ράφα, ο Νετανιάχου αντέδρασε υπενθυμίζοντας την τραγική μνήμη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και εξέφρασε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στη Χαμάς.

Ωστόσο, η πρόταση του Νετανιάχου για τη μετακίνηση αμάχων από τη Ράφα συναντά επιφυλάξεις τόσο από υπηρεσίες βοήθειας όσο και από συμμάχους του Ισραήλ.

Σε άλλα νέα, η αντίδραση του Νετανιάχου στα σχόλια του Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Αμερικανική Γερουσία, ήταν απορριπτική, χαρακτηρίζοντας τα ως “απρεπή”. Ο Σούμερ είχε ζητήσει νέες εκλογές στο Ισραήλ, κατηγορώντας τον Νετανιάχου για εμπόδιο στην ειρήνη.

Η αντίδραση αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αντίθεση προς τον Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, λόγω της διαχείρισής του του πολέμου και των επιπτώσεών του στους παλαιστινίους αμάχους, καθώς και λόγω των παρεμβάσεων στη διανομή βοήθειας στη Γάζα.

Ο Σούμερ υπογράμμισε τη σημασία μιας λύσης δύο κρατών και κάλεσε για διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των όμηρων στη Γάζα, καθώς και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τέλος, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τα σχόλια του Σούμερ ως “καλή ομιλία”, αναδεικνύοντας τις ανησυχίες πολλών Αμερικανών σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με σωματεία εργαζομένων στα ΕΑΣ

News Room G

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Από πότε ισχύει

Newsroom

Ανακοίνωση του ΙΣΑ: Νέα προσπάθεια εξαπάτησης γιατρών για δήθεν πληρωμές από Ταμεία

News Room G