magdasnews.gr
News

Ουκρανικά drones έπληξαν 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου

Σύμφωνα με πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών που μίλησε στο Reuters, ουκρανικά επιθετικά drones που εξαπέλυσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας SBU έχουν πλήξει 12 ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια της νότιας Ρωσίας Κρασνοντάρ αναφέρουν ότι ουκρανικά drones επιτέθηκαν στο διυλιστήριο πετρελαίου της πόλης Σλαβιάνσκ, 70 χιλιόμετρα βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ουκρανική πηγή δήλωσε ότι το διυλιστήριο, το οποίο επεξεργάζεται περίπου 4,5 εκατομμύρια μετρικά τόνους αργού ετησίως και κυρίως παράγει καύσιμα για εξαγωγή, δέχθηκε επίθεση από την υπηρεσία ασφαλείας SBU και άλλες ουκρανικές δυνάμεις.

“Η υπηρεσία συνεχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική με σκοπό να υπονομεύσει τις οικονομικές δυνατότητες της Ρωσίας και να μειώσει τη ροή πετροδολαρίων που αποστέλλονται στον εχθρό κατά τη διάρκεια του πολέμου”, δήλωσε η πηγή.

Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις που διενήργησε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR, η οποία επίσης επιτίθεται σε διυλιστήρια με drones, σύμφωνα με δεύτερη πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σχετικές αναρτήσεις

Χωρίς τον Κάρολο το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

News Room G

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

News Room G

Τρόμος για δυο γυναίκες από αδίστακτους ληστές στην Πέλλα: Βίντεο ντοκουμέντο «τσάκωσε» τους κακοποιούς

Newsroom