magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Ο πολυπράγμων και αγαπημένος σαξοφωνίστας Dimitris Tsakas με την μπάντα του στο Athens Technopolis Jazz Festival

Ο πολυπράγμων και αγαπημένος σαξοφωνίστας Dimitris Tsakas με την μπάντα του στο Athens Technopolis Jazz Festival

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το Athens Technopolis Jazz Festival *hybrid edition, από την Παρασκευή 28 έως και την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, και υποδέχεται από κοντά αλλά και ψηφιακά όλους όσους το αγαπούν και το στηρίζουν!

Την πρώτη κιόλας μέρα που ανοίγουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη χώρα, το ATJF γίνεται το πρώτο live φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού – σημείο αναφοράς για την Αθήνα συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση που κρατάει εδώ και 20 χρόνια.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Η εναρκτήρια εμφάνιση του φετινού φεστιβάλ μπορεί να είναι από τη Σουηδία, αψηφά όμως τα μουσικά σύνορα. Ο λόγος για τον ατμοσφαιρικό σαξοφωνίστα Martin Wirén και το προσωπικό του project Bear Garden. Ακολουθεί η πειραματική, μάλλον μυστηριακή μουσική της συνθέτριας, πιανίστα και ερευνήτριας Anna Stereopoulou, η οποία θα δώσει τη σκυτάλη σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της afro-beat σκηνής που έρχονται (κι όμως!) από τον Βορρά: The KutiMangoes από τη Δανία!

Το κλείσιμο της βραδιάς αναλαμβάνει από τη σκηνή της Τεχνόπολης ο πολυπράγμων και αγαπημένος πλέον σαξοφωνίστας του φεστιβάλ, ο ένας και μοναδικός Dimitris Tsakas με την μπάντα του.

Πολυπράγμων μουσικός, ξεχωριστός και άριστος άλτο σαξοφωνίστας – αλλά και κιθαρίστας – ο Δημήτρης Τσάκας διακρίνεται μέσα και έξω από την τζαζ. Έχει δύο προσωπικά άλμπουμ (Growing Up και A Man Dreams) καθώς και ένα τρίτο που πρόκειται να κυκλοφορήσει (Back of Beyond, όλα με συνθέσεις δικές του που τον τοποθετούν στην πρώτη γραμμή της εγχώριας σκηνής και έχει ασχοληθεί και με special jazz projects όπως την παρουσίαση της μουσικής του Charlie Parker σε ξεχωριστές συναυλιακές στιγμές – ανάμεσά τους και στη σειρά «Η Jazz στο Μουσείο», την οποία επιμελείται από το 2019. Οι εξωτζαζικές του συνεργασίες είναι με Vangelis, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρι Αλεξίου κ.ά.

Dimitris Tsakas
Δημήτρης Τσάκας (άλτο σαξόφωνο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Fender Rhodes (πλήκτρα), Yoel Soto (ηλεκτρικό μπάσο), Κώστας Λιόλιος (ντραμς)

Σχετικές αναρτήσεις

Θεματικός κύκλος εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

News Room A

Η 3η σεζόν του Jack Ryan έχει “άρωμα Ελλάδας” – Τα πλάνα από την Αθήνα εντυπωσιάζουν (video)

News Room M

Η παράσταση «Η Κληρονομιά», του Πιερ ντε Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη σε On Demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

News Room A